Logo
Одштампајте ову страницу

Додела „Српског Нобела за физику“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

institiutzafizikukkdkdkdiiziziziСвечано проглашење добитника награде из физике "Марко Јарић" за 2020. годину биће одржано 17. марта.

 

Он-лајн догађај, организован путем Зум платформе, биће одржан на годишњицу рођења нашег угледног физичара Марка Јарића, путем OВОГ линка.

 

Meeting ID: 963 0760 0716

Passcode: 597535

 

Ова престижна награда, коју Фондација "Проф. др Марко В. Јарић" додељује уз подршку Института за физику у Београду, у домаћим медијима позната је и као „српски Нобел за физику“.

 

Са традицијом дугом две деценије, награда је додељена импресивном скупу најугледнијих физичара од којих многи, пореклом из Србије, раде на водећим светским универзитетима.

 

Фондација „Проф. др Марко В. Јарић“ основана је 1998. године са циљем очувања успомене на живот и дело Марка Јарића (1952-1997). Награда се додељује појединцу или групи научника за изузетне научне резултате у физици. На конкурсу могу да учествују физичари како из Србије, тако и из дијаспоре, па и истраживачи из других области који се баве истраживањима у физици.

 

Сам проф. Јарић је био један од најбриљантнијих српских научника који је развио изузетну, али нажалост кратку, каријеру у физици радећи у Сједињеним Америчким Државама.

 

Више информација на: www.fondacijajaric.rs.

 

Извор: Кућа добрих вести


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015