Кућа Добрих Вести

Login

Водич кроз породични дан на Фестивалу науке

Оцените овај чланак
(3 гласова)

prodicadanaУз занимљиве експерименте, научне изазове и експлозивне шоу програме, сутрашњи дан, недеља 8. децембар на Фестивалу науке протећи ће као Породични дан посебно осмишљен за научно дружење са малишанима и родитељима.

 

Након првих фестивалских дана који су протекли у знаку школских посета, највећи научни фестивал у овом делу Европе спрема се за породична дружења која ће обележити недељу пред нама.

 

У пратњи својих родитеља и старатеља, малишани ће моћи да се опробају најразличитијим друштвеним играма инспирисаним археолошким наслеђем, математичким заврзламама и различитим научним законима. И млађи и старији радозналци ставиће на пробу своја чула у психолошким експериментима осмишљеним да разоткрију митове и заблуде везане за људски ум. Радиоактивна соба очараће посетиоце ултраљубичастом светлошћу и флуоресценцијом, док ће у отвореној лабораторији моћи да савладају различите експерименте из кухињске радионице. Разоткривање митова о шећерима или витаминима послужиће као одличне лекције за здрави живот, а они најсмелији моћи ће да савладају и важне лекције из прве помоћи.

                                            porodicacela

 

Чувена мисија освајања Месеца, деветомесечно путовање од јајне ћелије до бебе или пак оно знатно дуже, које обухвата целу еволуцију људског рода, послужиће за преиспитивање низа заблуда и упознавање са научно потврђеним чињеницама. Ту су и неизбежне лего коцкице, истраживање подводног света и десетине других експеримената уз које ће научно дружење бити забавније него икада.

Посебни научни шоу програми очекују све посетиоце Научно-фантастичне бине у Хали 5, где ће наступати гости из Француске, Естоније, Чешке, Словеније, Пољске и Србије. На сцени ће се током целог дана смењивати експлодирајуће грицкалице, тајни научни агенти, савршене експлозије и путовања у само средиште науке.

 

Поставка „Знање покреће“ компаније НИС, која је седму годину заредом генерални спонзор Фестивала науке, специјално је креирана да проведе све заинтересоване посетиоце кроз праву научну авантуру! НИС је ове године своју поставку посветио разоткривању заблуда и митова када је у питању енергија, тема која у великој мери утиче на наш свакодневни живот и представља срж пословања компаније. У овом занимљивом кутку свако ко је желео претворио се у правог истражитеља у оквиру НИС Есцапе Роом-а, где су га тачни одговори одвели до излаза. Поред тога, посетиоци су имали прилику да учествују у два експеримента – са летећим тањирима и мерењем тежине на планетама Сунчевог система. Подршку Фестивалу науке компанија НИС реализује под слоганом „Будућност на делу“.

 

Фестивалске улазнице, по цени од 500 динара, могу се купити на Тицкет висион продајним местима у целој Србији, као и на фестивалској благајни на Београдском сајму. Улазница важи за један фестивалски дан у халама 3, 3А, као и за халу 5, у којој је смештена експлозивна Научно-фантастична бина. Деца до 5 година старости, уз пратњу родитеља или старатеља, не плаћају улаз.

                                                   prodocianai

 

Фестивал науке је највећи догађај који се бави промоцијом науке и образовања у региону. Мисија фестивала јесте подстицање образовања у друштву, кроз савремене и занимљиве методе. На прошлогодишњем Фестивалу науке више од 30.000 хиљада задовољних посетилаца упознало се један на један са бројним научним изазовима и светом науке.

 

Једанаести пут заредом, пријатељ манифестације је МТС.

                                              porodicasala

Подршка фестивалу су Амбасада САД у Србији, Француски институт и Аустријски културни форум а суорганизатор манифестације је Београдски сајам.

                                    

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 08 децембар 2019 00:13

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија