Logo
Одштампајте ову страницу

Двоје наших људи на Forbes листи “30under30” за 2021

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dvojemladihhjhjhjhjЧувени магазин Forbes објавио је своју “30under30: Europe 2021” листу на којој се налазе и двоје људи са ових простора.

 

Листа представља младе људе који још немају 30 година, а већ су направили одређене успехе у својим областима. Листа је подељена на секције као што су финансије, уметност, забава, медији и маркетинг и друге, а у секцији “Спорт и игре” налази се Марина Ивановић.

 

Она је дипломац Универзитета у Новом Саду, а како пише Форбес представља заступника ЛГБТQ+ права, али и разноликости на радном месту у индустрији игара. Forbes каже да је Ивановић забележила импресиван “успон од мале агенције за IT и iGaming на Малти до шефа одсека регрутације у компанији “Kolibri Games” из Берлина. “Далеко од канцеларије, удружила се са Гооглеом ради одржавања радионица и семинара који промовишу и оснажују жене у индустрији игара“, наводи Forbes.

 

У секцији “Технологија” налази се Никола Мркшић, који је у Србији завршио чувену Математичку гимназију у Београду и похађао Истраживачку станицу Петница. Постао је доктор наука на Универзитету у Кембриџу, након чега је био суоснивач компаније ПолyАИ, која се бави следећом генерацијом конверзационих корисничких интерфејса. “Његов циљ је да подржи “интеракцију гласа између човека и машине”, а његова платформа омогућава програмерима да граде цхатботове или агенте засноване на гласу који могу да разговарају на безброј светских језика”, наводи Форбес и додаје да је компанија до сада скупила 14,5 милиона долара за истраживања.

 

Извор: Бонитет


Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015