Logo
Одштампајте ову страницу

Сутра почиње „Winter Fest” у Новом Саду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

NSWFНОВИ САД- На новосадском Тргу слободе сутра ће почети први Новосадски Winter Fest”.

 

По први пут у оквиру ове празничне магије, главни град Војводине добиће Christmans Market у склопу којег ће Новосађани сваки дан моћи да попију кувано вино, топлу чоколаду, чај, поједу неки од војвођанских специјалитета или пробају јела која ће за њих спремати гостујуће амбасаде других земаља.

 

У празнично украшеним дрвеним кућицама продаваће се сувенири, представиће се новосадске галерије и фестивали, најавила је Колор Прес Група, која је један од организатора манифестације.

 

Свако вече од 18 сати јединствени Singing Christmas Tree угостиће дечје хорове који ће певати божићне и новогодишње песме, а од 19 сати на бини ће наступати новосадски бендови као и ДЈ-ејеви популарних локалних радио станица.

 

После 50 година Новосађани и туристи ће имати прилику да се провозају фијакером кроз центар града, а празничну атмосферу употпуниће и продаја природних јелки са бусеном. Трг слободе ће из недеље у недељу красити и изложбе новосадских фотографа, а цела манифестација има и хуманитарни караткер јер ће деца на посебном штанду правити празничне сувенире који ће се продавати у хуманитарне сврхе.

 

Дечји хор „Чуперак“

 

Нови Сад је престоница културе за 2021. годину и то је разлог више да се на централном новосадском тргу представе и скривена уметничка дела градских музеја. Изложбе ће бити организоване у сарадњи са Музејом савремене уметности Војводине, Спомен-збирком Павла Бељанског и Галеријом Матице српске.

 

Први „Winter fest “ у четвртак 1. децембра у 18 часова, отвориће градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

 

Singing Christmas Tree ће првог дана увеселити дечји хор "Чуперак" из Кикинде заједно са легендарним Мињом Суботом.

 

Након најмлађих, на централној бини наступиће и мало старији вокали – „ABBA Real Tribute Bend“ из Зрењанина.

 

Извор: Кућа добрих вести

У организацији Колор Прес Групе и компаније Нинамедија и уз подршку Града Новог Сада, празнична чаролија трајаће до 3. фебруара 2017. године, а детаљан програм сви посетиоци могу погледати на званичном сајту фестивала www.nswinterfest.rs или Фејсбук NS Winter Fest.

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015