Logo
Одштампајте ову страницу

Петру Божовићу „Добричин прстен“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

petarprstendodeladfdfdfdfГлумачка награда Удружења драмских уметника Србије за животно дело у 2020. години – Награда Добричин прстен – биће додељена лауреату Петру Божовићу на свечаности која ће бити приређена у суботу, 27. фебруара 2021. године, у 13 сати, у фоајеу сцене Раша Павловић Народног позоришта.

               

Петар Божовић је 33. лауреат овог високог сталешког признања.

 

Награда се састоји од златне копије прстена Добрице Милутиновића (израда Златаре Јокић, Београд) и од уникатне осликане дипломе на пергаменту (рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића).

 

У конкуренцији за Награду било је 13 истакнутих глумица и глумаца: осим добитника, номиновани су и Небојша Дугалић, Гордана Ђурђевић Димић, Радмила Живковић, Миодраг Кривокапић, Миодраг Крстовић, Жарко Лаушевић, Бранислав Лечић, Александар Михаиловић, Лазар Ристовски, Зијах Соколовић, Саша Торлаковић и Тихомир Станић.

 

Седмочлани Жири одлуку је донео 18. 12.2020. године, тајним гласањем и то већином гласова, а радио је у саставу: Мирјана Карановић, претходни добитник, Светлана Бојковић, једна од претходних добитника, Вида Огњеновић, председник Жирија, Борис Исаковић, Горан Марковић, Војин Ћетковић и Драган Бјелогрлић.

 

Подршку додели Награде дало је Министарство културе и информисања Републике Србије, а подршку организацији свечане доделе дало је Народно позориште.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 25 фебруар 2021 17:59
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015