Кућа Добрих Вести

Login

Фест – повратак у будућност

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sestplakatПредстојећи, 49. Међународни филмски фестивал – ФЕСТ, одржаће се од 2. до 11. априла 2021, у организацији Центра београдских фестивала (ЦЕБЕФ), под покровитељством Града Београда и уз подршку Министарства културе и информисања.

 

Фестивал се ове године одржава под слоганом „Повратак у будућност“ са намером да као највећа и надалеко позната филмска манифестација у земљи и региону, допринесе поновном оживљавању биоскопских платна и повратку филмске публике у биоскопе.

 

Директор ЦЕБЕФ-а Дамир Хандановић је изјавио да је ЦЕБЕФ упркос тешким тренуцима са којима се цео свет суочио, остао истрајан у намери да својој верној публици прикаже најновија остварења савремене кинематографије. Истакао је да је од великог значаја за Београд одржавање оваквог културног догађаја у временима када је у већини земаља Европе на снази потпуна блокада.

 

,,С посебном пажњом селектован, овогодишњи фестивалски програм представиће више од 70 премијерних филмова најновије светске кинематографије у 7 програмских целина, које ће публика моћи да погледа у биоскопским салама Сава Центра, Комбанк дворане, Дома омладине Београда и Синеплекса. Посебно нам је значајно што ће следећа година бити у знаку 50. ФЕСТ-а, а у сусрет јубилеју ове године ФЕСТ-ова публика имаће прилике да на великом платну Сава Центра погледа култне филмове који су обележили претходне едиције фестивала у оквиру програма ФЕСТ-ових 50", закључио је Хандановић.

 

На свечаном затварању ФЕСТ-а, 11. априла у ударном термину у Сава Центру, премијерно у Србији биће приказана нова, премонтирана верзија филма „Кум 3” легендарног редитеља Френсиса Форда Кополе, настала поводом тридесетогодишњице од првог приказивања овог остварења. Последње поглавље саге о породици Корлеоне добило је и нов назив: „Кум, Епилог: Смрт Мајкла Корлеонеа“, којим Копола одаје почаст писцу и сценаристи Марију Пузу, а укључује наслов који су првобитно наменили за трећи део „Кума”. За потребе нове верзије, Копола је направио нов почетак и крај филма, и препаковао одређене сцене, кадрове и музику.

 

Међународни филмски фестивал – ФЕСТ ће ове године бити одржан уз поштовање свих мера Владе Републике Србије и Кризног штаба за сузбијање заразне болести Цовид-19. Организационом тиму фестивала је приоритет здравље и безбедност како публике, тако и гостију и фестивалског тима.

 

Информације о продаји карата за 49. Међународни филмски фестивал – ФЕСТ биће накнадно објављене.  

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 23 фебруар 2021 11:04

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија