Кућа Добрих Вести

Login

Први фестивал Београдске филхармоније

Оцените овај чланак
(2 гласова)

filhamornijajajajaja3434343Први филхармонијски фестивал одржава се од 2 – 13. фебруара 2021. и представља чак десет наступа различитих ансамбала у Сали Београдске филхармоније (19ч). Оркестар и шеф-диригент Габријел Фелц, поново ће бити на окупу, а публика ће моћи да чује и филхармоничаре окупљене у занимљивим камерним саставима.

 

Први фестивал Београдске филхармоније настаје у намери да се поново доскочи ограничењима које намеће епидемијска ситуација. Пошто је приморана да публику дочекује у знатно смањеном броју, Филхармонија је зато припремила максимални број концерата.

 

Габријел Фелц изводи са оркестром два програма која ће бити одсвирана у шест термина. Најпре ће то бити Вече Менделсона (4 – 6. фебруара), а дела Стравинског, Малера и Шуберта затварају фестивал (11 – 13. фебруара). Од камерних састава публика ће имати прилику да чује необични дует харфе и обое у делима француских импресиониста (2. фебруар), затим комбинацију дувача и гудача у композицијама Бетовена и Шостаковича (3. фебруар), клавирски трио са виолином и виолончелом Брамса и Менделсона (9. фебруар), и гудачки квартет уз музику Бетовена и Моцарта (10. фебруар).

 

Публика која жели да присуствује концертима може да обезбеди своје место позивом на 2623184 од понедељка 1. фебруара. Улазнице су бесплатне и моћи ће да се одаберу до два концерта у оквиру фестивала. Концерти почињу од 19 часова.

 

Цео репертоар можете да погледате ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Београдска филхармонија

 

 

 


Последњи пут измењено понедељак, 01 фебруар 2021 10:25

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија