Logo
Одштампајте ову страницу

Кустендорф онлајн од 22. до 25. јануара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kustadfdfdfdМеђународни филмски и музички фестивал Кустендорф биће одржан од 22. јануара до 25. јануара 2021. године.

 

Због здравствене ситуације у свету, фестивал неће бити одржан на Мећавнику као до сада, већ ће моћи да се прати искључиво преко дигиталне платформе, на веб адреси kustendorf.online, најавили су организатори.

 

Кустендорф одржава се у организацији продукцијске куће Раста интернешнел и под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и Мећавник града.

 

Млади филмски ствараоци и великани светског ауторског филма биће у фокусу и овогодишњег Кустендорфа. У оквиру фестивала, као специјална посластица за све љубитеље филмске уметности, биће приказани разговори оснивача фестивала Емира Кустурице са свим учесницима фестивала - са ауторима чији се филмови приказују у оквиру такмичарског и програма "Савремене тенденције".

 

Такмичарски програм 14. Међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф ће се састојати од двадесет два краткометражна филма домаћих и иностраних аутора.

 

За фестивалске награде Златно, Сребрно и Бронзано јаје такмичиће се филмови младих режисера из Пољске, Белгије, Србије, Аустрије, Азербејџана, Бугарске, Северне Македоније, Немачке, Русије, Румуније, Данске, Ирана, Израела, Киргистана, Црне Горе, Узбекистана и Француске.

 

Међународни жири чине: Алиће Рорвахер, награђивана италијанска редитељка, глумац Мики Манојловић и Бруно Таријер, сниматељ и дизајнер звука из Француске. Награду "Вилко Филач" за најбољу фотографију доделиће француски директор фотографије Мишел Аматје.

 

На конкурс је стигло 439 филмова. Изабрани филмови одражавају поетичност и разноликост читаве продукције, а издвајају се по стилу и аутентичном погледу на свету.

 

Такмичарски програм 14. Кустендорфа чиниће 18 играних, два документарна и два анимирана краткометражна филма.

 

У "Савременим тенденцијама" биће приказани: добитник специјалне награде жирија Венецијанског филмског фестивала, филм Андреја Кончаловског "Драги другови", филм "Венди" редитеља Бена Зејтлина, затим добитник награде филмских критичара на филмском фестивалу у Венецији "Госпођица Маркс" редитељке Сузане Никијарели и филм "Каменоломац" редитељског двојца који чине Ðанлука и Масимилијано де Серио.

 

У оквиру програмске целине Ретроспектива великана биће приказане четири епизоде серије "Била једном једна земља" Емира Кустурице, програм посвећен америчкој глумици Феј Данавеј, као и последњи филм прослављеног редитеља Ким Ки Дука "Растварање" (Дин), који ће пратити разговор Емира Кустурице са Динаром Жумагалијевом. која је продуцирала овај филм и у њему играла главну улогу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 17 јануар 2021 18:14
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015