Кућа Добрих Вести

Login

Нови албум Марка Луиса: Музика као слобода

Оцените овај чланак
(3 гласова)

markoluisssssdfdffdfd“Слобода“, наслов новог сингла и албума Марка Лоуиса, сеже дубоко у душу човечанства, стварајући снажан глас позитивности и љубави.

 

Албум је наставак јединственог Марковог поимања традиционалних и савремених звучних кулиса. Овим албумом Марко своју стару - и нову публику - позива да славе музику у овим изазовним временима:

 

„Овај албум представља слободу коју, по мом мишљену, људи већ одавно немају“, каже Марко о главној теми албума. - Кроз масовне медије који бомбардују садржајим и цео систем живота, људима се нуди илузија слободе. Музика је један од ретких преосталих формата која и даље има слободу изражавања, како кроз извођење, тако и слушањем.

 

Маркова музика је увек била јединствена мешавина храбрости и интелигенције, са увидом у стварање и тумачење ритма, мелодије и аранжмана. Марко је инспирисан другим музичарима, али истовремено им узвраћа услугу надахњујући друге:

 

„Овај осећај слободе кроз музику, за мене је најчистији облик емоција. То су трнци од главе до пете, створени звуковима који прерастају у песму. Музика шаманизма, која се између осталог користи као терапија и лек, послужила је као главна инспирација за овај албум - очаравајући ритам који вас води у другу димензију. Управо такав осећај сам имао док сам стварао своју слободу: “Слобода “!

 

Марко Лоуис је добро познат по својим енергичним и незаборавним живим наступима. Ова жива енергија уткана је у музику његовог новог албума.

 

Постављајући паралелу између досадашњег стваралаштва и албума “Слобода”, Марко открива:

 

„Сваки албум је прича за себе и представља један период мог живота. Велики утицај на стварање имају и колеге и коаутори мојих песама. Сваки текст ме инспирише у интерпретацији, као што њих инспиришу моји аранжмани, ритам или мелодија“.

 

Сумирајући свој став према слободи - према музици - Марко позива слушаоце:

 

„Мој циљ са албумом је да можете ставити слушалице, наслонити се, затворити очи и придружити ми се на сцени. Ово је слобода коју желим да поделим са вама“.

 

Дакле, завалите се и уживајте у слободи Маркових креација ...

 

На овом албуму Марко Лоуис је сарађивао са уметницима као што су Лена Ковачевић, Ђорђе Миљеновић Sky Wiklyx, сарајевским продуцентом Мак Куленовић Makhi Beatz и многим музочарима из целог региона.

„ Моја Машаа је гостовала на једној нумери, која је посебна - каже Марко. - Песма “Фром Белграде то Истанбул”, осим што траје преко 12 минута, такође је и једно право путовање. Песму смо креирали мој пријатељ и трубач Владимир Јовановић, мој кум Никола Јездић Пиндо и ја. Масха је својом нежношћу створила интермеззо у том путовању и засладила га својим гласом.

 

Поред обраде познате песме “Врањанка”, у сарадњи са сарајевским продуцентом и чланом бенда Хелем Нејсе Тихомиром Радићем Тосхијем, Марко Лоуис је обрадио и песму свога оца “Неверно плаво око” из епохе са Јужним ветром.

 

„Посебно сам поносан на ове две композиције и једва чекам да их свирам уживо“, рекао је Марко.

 

   Режију и продукцију за видеоспот потписује Драган Јереминов.

   Музика: Марко Лоуис

   Аранжман: Марко Лоуис, Тихомир Радић

   Текст: Маја Радивојевић

 

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија