Logo
Одштампајте ову страницу

Вебинар: Србија као успутна станица?Процена утицаја Русије, Кине и Турске

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ceppppЦентар за европске политике (ЦЕП) и Фондација Конрад Аденауер организују вебинар "Србија као успутна станица? Процена утицаја Русије, Кине и Турске", у петак, 18. децембра, у 15 часова на Зум платформи.

 

Један од кључних трендова који је пратио пут Србије ка ЕУ је све вец́а сарадња са спољним актерима који заступају другачије системе вредности и начине управљања у односу на ЕУ. Штавише, избијање пандемије ЦОВИД-19 подигло је геополитичку динамику на нови ниво, науштрб имиџа ЕУ у Србији. Како бисмо боље разумели све комплекснију ситуацију у којој се Србија налази, идеја овог вебинара је да открије политике које воде Кина, Русија и Турска и анализира да ли је Србија само успутна станица у ширим плановима ових актера.

 

Говориће, поред осталих:

 

   Норберт Бекман-Диркес, директор Фондације Конрад Аденауер, Србија и Црна Гора

 

   Милена Лазаревић, програмска директорка ЦЕП

 

   Максим Саморуков, сарадник, московски Карнеги центар, заменик уредника царнегие.ру

 

Панелисти ће разговарати о томе колико је снажан политички, економски и друштвени утицај Кине, Русије и Турске на Србију и такође дати своје мишљење да ли је и у којој мери утицај ових земаља штетан за приступни процес Србије. Такође ће изнети своје мишљење о томе да ли је тренутни правац Србије одржив и изнети своја очекивања у вези са потенцијалним смером у коме би ови геополитички догађаји могли да се одвијају у будућности.

 

Регистрација је могућа ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 децембар 2020 20:26
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015