Кућа Добрих Вести

Login

Премијера представе „Хроника договорене смрти“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

hqdefaultdfdfdfdfdПоводом 60 година од смрти песника Бранка Миљковића, на сцени Културног центра „Чукарица“ у четвртак, 8. октобра у 20 часова, премијерно ће бити изведена монодрама „Хроника договорене смрти“. Главну улогу тумачи Драгица Ужарева.

 

Бранко Миљковић, један од најбољих и најзагонетнијих српских песника двадесетог века и даље привлачи пажњу читалаца, како својом поезијом, тако и приватним животом.

 

Монодрама ''Хроника договорене смрти'' покушава да мало осветли и донекле разјасни Бранков однос према поезији, да у форми аутоанализе главлог јунака укаже на неке мало познате детаље и чињенице. Као и сваки прави стваралац он је имао успоне и падове, рај и пакао. Међутим и сами успони су стварали падове. У круговима пријатеља и ''пријатеља'' у којима се Бранко кретао, после добијања Октобарске награде, узбуркале су се страсти, појавила се завист, па чак и мржња према песнику.

 

Миљковић покушава да се обрачуна са судбином и њеним махинацијама, јер сматра да је она главни кривац за његове неуспехе и прерани одлазак са овог света.

 

Цена карте: 400 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 октобар 2020 11:18

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија