A+ A A-

Активни грађани: боље друштво – Позив за подношење предлога пројеката

Оцените овај чланак
(1 Глас)

birnprojekatБалканска истраживачка мрежа (БИРН Србија) у сарадњи са Београдском отвореном школом (БОШ) и Београдским фондом за политичку изузетност (БФПЕ) отвара позив за подношење предлога пројеката у оквиру Програма подршке цивилном друштву за јавно заговарање.

 

Програм се реализује у оквиру пројекта „Активни грађани-боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју“ који је подржан од стране Америчке агенције за међународни развој (УСАИД).

 

Програм подршке цивилном друштву за јавно заговарање подразумева пројектну подршку. Пројектна подршка обухвата финансијску подршку пројектима јавног заговарања и додатно оснаживање капацитета партнерских организација – пројектних партнера, које у свом раду примењују методе јавног заговарања. Потенцијални пројектни партнери који се пријављују за овај вид подршке могу предложити нове пројекте или имати текуће пројекте јавног заговарања, за које су им потребна додатна финансијска средства и/или унапређење капацитета. Потенцијалне партнерске организације могу да конкуришу за финансијску подршку у минималном износу од 10.000 долара и максималном износу од 15.000 долара.

 

Организације су у обавези да своје пројекте реализују у периоду од 1. марта до 31. октобра 2020. године.

 

Програм подршке организацијама цивилног друштва за јавно заговарање је покренут са циљем да унапреди праксе јавног заговарања у Србији и приближи грађанима активности јавног заговарања организација цивилног друштва. Програм подстиче организације цивилног друштва на иновативни приступ осмишљавању и спровођењу кампања јавног заговарања и изградњу сопствених капацитета кроз заговарање у пракси.

 

Ово је други позив у оквиру Програма, у оквиру кога ће бити подржано 10 организација цивилног друштва. Рок за подношење предлога пројеката је четвртак, 30. јануар 2020. године до 23 сата и 59 минута.

 

Подношење предлога пројеката за учешће на Програму се врши искључиво електронским путем преко онлајн платформе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. . Предлози пројеката који буду достављени на други начин неће бити разматрани, а више информација можете пронаћи ОВДЕ.

 

Уколико имате додатна питања или недоумице слободно нам се обратите путем имејл адресе: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Извор: Кућа добрих вести/БИРН

 


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани