A+ A A-

Вечерас у Атини премијера комедије „Плуто“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

epidaurususБЕОГРАД - Аристофанова комедија „Плуто“ у адаптацији и поставци једног од најзначајнијих српских редитеља Никите Миливојевића, биће премијерно одиграна 13. јула у чувеном античком театру у Епидаурусу на Пелопонезу,   у оквиру престижног „Атинског фестивала“.

 

Прво извођење и реприза, биће дан касније, 14. јула, након чега ће представа путовати широм Грчке да би у Београду била одиграна крајем септембра.

 

Представа је настала на основу протокола о дугорочној сарадњи између Народног позоришта у Београду и Националног театра Грчке из Атине, који су у октобру прошле године у српској престоници потписали управници Дејан Савић и Статис Ливатинос и ово је званично прва копродукција.

 

Из Народног позоришта, у овом пројекту учествују глумац Хаџи Ненад Маричић, костимограф Марина Меденица и продуцент Вук Милетић а костими су урађени у радионицама Народног позоришта.

 atinagrcak

 

На представи ће бити присутна званична делегација Републике Србије, коју ће предводити министар културе Владан Вукосављевић, помоћник министра културе Ивана Дедић и председник Управног одбора Народног позоришта Александар Гаталица.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 13 јул 2018 12:53

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани