Кућа Добрих Вести

Login

Почиње нова сезона Power Up такмичења за стартап компаније

Оцените овај чланак
(1 Глас)

poverjaБЕОГРАД - У организацији компаније InnoEnergy, од првог марта почиње пријављивање за Power Up – четврто издање највећег такмичења за стартап компаније које раде у области одрживе енергије у Централној Европи.

 

Ово такмичење за њих представља одличну прилику за развој пословања и успостављање присуства на међународном тржишту.

Такмичење је отворено и за стартап компаније из Србије.

 

Поред финансијских награда, победнике такмичења очекује шанса да учествују у престижном Highway® програму компаније InnoEnergy, који идеје и дизајне претвара у тржишну реалност. Овај програм нуди финансирање предузетника почетника до износа од 150 хиљада евра и разноврсну подршку у области развоја и заштите производа, тимбилдинга, приступа међународним купцима и спољним изворима финансирања.

 

Јакуб Милер, директор компаније InnoEnergy за Централну Европу, објашњава да најважнији фактор који издваја Power Up међу осталим такмичењима није само велико искуство организатора, већ њихов пословни приступ: "Покушавамо да укажемо на решења и отворена врата. InnoEnergy је водец́и акцелератор у области одрживе енергије, чији је успех резултат чињенице да, поред новца, улажемо и наше знање и контакте. Управљамо највећим иновационим екосистемом у свету који се састоји од више од 320 чланова. Он укључује водеће енергетске компаније у Европи, академске и истраживачке центре, градове и регионе. Наше акционаре чине компаније као што су Schneider Electric, EDF, AGH, RAFAKO или Tauron".

 

Организатор наглашава да су на енергетском тржишту нарочито тражена решења за мобилност, сајбер безбедност, као и решења за складиштење енергије. Распон интересовања обухвата технологије које омогућавају смањење емисије штетних материја, као и оне које се боре против смога.

 

Победник претходног издања такмичења била је мађарска стартап компанија, HeatVentors, која је представила иновативан начин складиштења топлотне енергије, који захтева 90 одсто мање простора и омогућава уштеду од 20 до 40 одсто енергије.

 

Ангажовање стартап заједнице је суштински корак ка постизању једног од главних циљева наше стратегије до 2030: постати први избор купаца. Верујемо да ће партнерство са компанијом InnoEnergy, помоћи да постанемо витални део европског иновационог екосистема и радујемо се раду на будућим пројектима - каже Жолт Винклер (Zsolt Winkler), шеф Отвореног центра за иновације МОЛ Групе, партнера прошлогодишњег такмичења.

 

Великом финалу Power Up такмичења у Прагу и више од десет финала на нивоу држава претходиће јединствене радионице са најбољим европским пословним менторима, које пружају могућност верификације пословног модела учесника и усавршавају њихове презентационе вештине.

 

Да бисте учествовали на такмичењу, потребно је да имате прототип производа, да окупите тим и попуните образац који је доступан на сајту такмичења, www.powerup.innoenergy.com, најкасније до 15. априла.

 

Подстичемо вас да пратите наше профиле на друштвеним мрежама: Фејсбук, Твитер, као и да погледате снимак завршне гала вечери 2017.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 02 март 2018 13:37

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија