Кућа Добрих Вести

Login

Данас почиње Синергија 2016

Оцените овај чланак
(1 Глас)

1ytytytyБЕОГРАД - Oвогодишња Синергија, под слоганом Inegrated Destination одржаће се од 17. до 19. октобра а тема је – дигитална трансформација.


Овогодишња конференција која ће се одржати у хотелу Crowne Plaza доноси свеже идеје не само за ИКТ професионалце, већ и за доносиоце одлука на свим пољима бизниса.


Дигитална трансформација која се тренутно дешава, утиче на бизнис више него икада a томе ће нам говорити бројни предавачи. Све је већа потреба за суштинским познавањем дигиталних технологија и њиховог утицаја на све аспекте живота људи.


Дигитална економија улази у ново доба које доноси, до сада невидиђене, изазове за све извршне директоре. Веома је актуелна и значајна и у свету и у нашем региону и представља важну платформу за сарадњу свих кључних фактора у развоју привреде једне земље.


Како је најављено првог дана скуп ће отворити Жељко Вујиновић, генерални директор Мајкрософта у Србији и Црној Гори а агенда конференције доноси велики број актуелних тема и сјајних предавача.


Међу водећим предавачима, посетиоцима ће се представити Ben Armstrong, Principle Program Manager у Мајкрософту, koji ради у развојном тиму за Hyper-V.


Бен ће са публиком на Синергији поделити искуства која је стакао у виртуелизацији и развоју производа као што су Virtual PC, Virtual Server i Hyper-V.

 

partnerrrrrr

 

Kako унапредити перфомансе апликација


Синергија 16 и питање како побољшати перформансе, смањити трошкове и унапредити сигурност апликација?Одговоре на ово питање добиће посетиоци Синергије 16 током предавања једног од овогодишњих еминентних предавача – Владимира Ивановића, програм менаџера у Microsoft SQL Server тиму у развојном центру у Београду. Девелопери приликом развоја апликација често наилазе на изазове у областима оптимизације перформанси, сигурности и трошкова њихових апликација.


Предавање ће кроз студије случаја и ливе демонстрације открити на који начин коришћење нових функционалности Microsoft Azure SQL Database сервиса овај процес може значајно да олакша и убрза, омогућивши девелоперима да своје време и енергију посвете унапређењу апликација. Биће представљене напредне функционалности базиране на Machine Learning технологијама као што су: препоруке за унапређње перформанси и безбедности, детекција безбедносних напада (Threat Detection), и аутоматска оптимизација перформанси. Владимир Ивановић тренутно учествује у развоју нових функционалности за Azure SQL Database, па сви заинтересовани за ову тему не треба да пропусте ово предавање.


Јован Поповић је програм менаџер у SQL Server тиму Развојног центра Мicrosoft-а у Србији, и тренутно учествује у развоју нових функционалности за SQL Server 2016 и Azure SQL Database, због чега је његово предавање на тему ASP.NET и SQL Server Hardcore права ризница за све који желе да максимално искористите новитете и побољшања у СQЛ језику и да једноставније праве боље ASP.NET апликације.


Го Биг – Биг Дата решења на Мicrosoft Аzure платформи


Још један Програм Манагер из тима Развојног центра Мicrosoft-а у Србији је и Маја Дамјанић. Маја ради на неким од кључних microsoft Биг Дата решења, као што је Azure Data Lake Analytics због чега ћете желети да чујете о томе на које све начине microsoft цлоуд може да учини рад у једној од најактуелнијих ИТ области лакшим и једноставнијим.


Предавање ће одржати и Борко Новаковић, који ће developerima омогућити бржи, сигурнији и јефтинији рад апликација, Senior Program Manager-a у Database Systems тиму у Мајкрософту донети новости када је у питању Query Store функционалности и њена примена у обезбеђивању потпуног увида и контроле над перфомансама како у on-premises тако и u cloud окружењима.


Присутни ће бити у прилици да сазнају и како функционише стимулатор физике који је најзаступљенији међу најпопуларнијим играма данашњице. Предавање о овој теми одржаће Милан Симић, софтвер инжењер у Развојном центру Мајкрософта у Београду.


Како се Мајкрософт бори против Сајбер криминала?


Да ли знате колико има жртава „сајбер“ криминала сваке године?Колико има заражених ИП адреса?


Џек Пинеда из Мајкрософт Дигитал Крајм јединице, запањиће вас подацима о размерама сајбер криминала на Бизнис дану Синергије 16 и представити како се Мајкрософт бори са овим изазовима дигитализације у пословању и како може да помогне другима у тој борби.


Џек Пинеда је адвокат из Ел Салвадора који живи у Хелсинкију. У компанији Мајкрософт се тренутно налази на позицији Attorney Lead за регион Muticountry у Одељењу за дигитални криминал и задужен је за 16 земаља овог региона.


Мајкрософт Дигитал Крајм тим се састоји од 100 адвоката, истражитеља, форензичара и бизнис професионалаца који се налазе у 35 земаља широм света.


Прва два дана дефинисана су као техничка, док ће последњи дан конференције 19. октобар, традиционално бити посвећен бизнису.
ИТ ентузијасти, програмери, пословни људи, да дођу и на једном месту током три дана сазнају све најновије информације и упознају се са иновацијама из света ИТ технологија.


Сви они који желе да на време обезбеде своје место на Синергији 16, могу то учинити већ сада пријавом на сајту Синергија 2016.
Нове и актуелне теме – „Савремена пословна култура“, са фокусом на дигиталну трансформацију и „Корисничко искуство и развој игара“ – посебно ће заинтересовати креаторе решења намењених крајњим корисницима.


Конференција доноси прегршт новитета за програмере, а одговориће и на растуће интересовање софтверских компанија када је у питању развој cloud и мобилних решења за мулти-платформска окружења.


Beacon уређаји на Синергији 2016 уводи нове интерактивне садржаје на конференцији и могућност учешћа у интересантној наградној игри.


Преузимањем званичне апликације конференције на свој смарт телефон и прихватањем правила игре, учесници ће прикупљати поене за различите активности на конференцији, које ће касније моћи да се размене за неку од интересантних награда.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 17 октобар 2016 12:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија