A+ A A-

Зашто је видео битан када су друштвене мреже у питању?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

reprezentttttttЗначај видео записа је данас далеко већи него што свима делује на први поглед. Он је постао кључан у комуникацији и интеракцији са публиком.

 

Кренимо од једног питања за вас. Шта сте последњи пут радили када сте ушли на своју Фацебоок или Инстаграм страницу? Можемо ли да претпоставимо да сте листали феед, погледали пар слика, лајковали по неку објаву и можда, само можда, застали на видео или два.

 

Сигурни смо у то да сте више времена провели гледајући видео, него било коју фотографију или визуал, и да је с тога видео тај који сте запамтили. То се дешава са разлогом!

 

Ваше очи привлачи кретање, дешавање, ишчекивање. Не само што кратки филмови привлаче пажњу, они је и задржавају. Тематика видеа погађа баш тамо где треба, буди емоције у људима, које доводе до њиховог лајковања, коментарисања и шеровања.

 

Да ли се сећате првобитног циља Инстаграма? Он је био замишљен као апликација намењена постављању фотографија. Међутим творци, инспирисани опцијама које нуди апликација Снапцхат, одлучили су да уведу Инстаграм Сторy („приче“ које трају 24 часа и које, омогућавају постављање кратких видео снимака), а потом и опцију ИГТВ (мало дужи видео формат који корисници могу да поставе трајно на свој профил). А зашто то? Из разлога што је новонастала апликација Тик Ток задала нове стандарде у области видео садржаја на друштвеним мрежама.

 

Наравно ту се новитети Инстаграм платформе нису завршили. Реелс, Инстаграмова опција креирана је по узору на ТикТок. Нови, истоимени, Инстаграм видео формат, корисницима омогућава креирање кратких видео снимака са опцијом додавања музике, баш као и на ТикТок-у. Корисницима је сада отворена опција и да испод истих остављају коментаре, као и да сазнају која је песма у позадини. Судећи по реакцијама инфлуенсера, брендова и компанија, Реелс се користи у све већој мери и постаје врло популарна опција на друштвеним мрежама.

 

Чак и да имате најбољи цонтент и да вам феед изгледа фантастично, да се истиче, вероватно ћете завршити са потешкоћом привлачења нове публике. Ту вам видео запис може доста помоћи.

 

Издвојите време и посветите се овој врсти објаве. За креирање квалитетног видеа није неопходо да поседујете професионалну опрему, камеру, као ни читав тим људи око себе. Можете снимати сопственим телефоном без проблема. Најбитније је да имате идеју и вољу, е тада све можете.

 

Прављење видео концепта може одузети мало више времена, али вам дефинитивно доноси већи број прегледа. Исплати се. Зато трк по телефон, упалите камеру и стварајте.

 

Извор: Represent.rs


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани