Logo
Одштампајте ову страницу

Десет година успешног пословања ЈTI у Србији

Оцените овај чланак
(4 гласова)

jtiСЕНТА – Компанија Јапан Тобако Интернешанал (Japan Tobacco International) обележила је десет година успешног пословања у Србији.


Јубилеј је прослављен уз присуство високих државних званичника и том приликом истакнута је улога ове компаније у остваривању укупних прихода буџета Србије, али и њено учешће у хуманитарним и друштвено-одговорним пројектима.


Том приликом истакнуто је да је током десет година успешног пословања у Србији, буџету кроз порезе, акцизе и друга плаћања износи 1,3 милијарде долара.


Захваљујући хуманитарним пројектима и добровољном раду запослених, компанија JTI је добитник престижне награде VIRTUS.


Компанија је повећала број запослених готово четири пута у односу на период пре куповине фабрике, са 84 на 300, док је тржишни удео утростручен, са седам на 21 одсто.


"Пре 10 година, 2006. године, упоредио сам ову куповину са браком-заједницом две зреле компаније које удружују своје искуство, таленат и вештине. Деценију касније, могу са сигурношћу да кажем да је овај брак успешан", констатовао је Томас Мек Рој, председник и генерални директор JTI, на прослави у Сенти поводом обележавања овог јубилеја.

                                             jti5656                                        
Премијер Александар Вучић присуствовао је прослави у Сенти и истакао том приликом да је та компанија била 2015. године четврта у уделу у буџету Републике Србије.

              
JTI 100 одсто дувана набавља од наших фармера, рекао је Вучић.
Он је навео и да би техничка подршка JTI требало да побољша борбу против илегалне трговине дуваном.


Амбасадор Јапана Ђуићи Такахара је, са своје стране,изразио наду да ће та компанија допринети даљем националном развоју Србије.


Такахара је такође честитао десетогодишњицу пословања у ЈТИ у Сенти, те поручио да компанија добро функционише.


Захваливши владама Србије и Јапана, Такахара је рекао да је ово била прва директна инвестиција у Србији, а ЈТИ је постала једна од најистакнутијих компанија и доприносила је Србији у отврању нових радних места, уплаћивала порез и повећавала извоз.


ЈТИ је учетворостручио број радних места током деценије улагања у Србији, а током десет година успешног пословања у Србији допринос те компаније буџету кроз порезе, акцизе и друга плаћања износи 1,3 милијарде долара.

 

Компанија је повећала број запослених готово четири пута у односу на период пре куповине фабрике, са 84 на 300, док је тржишни део утростручен, са седам на 21 одсто.


ЈТИ обезбеђује посао за више од 1.000 узгајивача дувана, њихових чланова породица и сезонских радника.


У фабрику у "Сенти" је уложено 2,7 милиона долара током 2016. године како би се додатно проширили капацитети за производњу цигарета и обраду дувана, што је смо део од 170 милиона долара колико је уложено у претходних десет година.


Од куповине Дуванске индустрије "Сента" 2006. године компанија ЈТИ је модернизовала производне погоне и покренула производњу и извоз цигарета у Црну Гору, БиХ, Македнију, Хрватску и Албанију, као и извоз дувана у ЕУ.


Вредност извоза у периоду од 2006. до краја 2015. године била је 174 милиона долара.


Свечаности су присуствовали и други званичници владе Србије и АП Војводине.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 06 октобар 2016 23:01
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Најновије од Вукица Сотировић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015