Logo
Одштампајте ову страницу

Ловорике за ДИС и "Сименс"

Оцените овај чланак
(4 гласова)

nagradaБЕОГРАД - Признање „Пословни човек године” добио је председник компаније ДИС Зоран Тирнанић а златна плакета „Компанија године” уручена је компанији „Сименс Србија”.

Признања је доделио жири Клуба привредних новинара у Привредној комори Србије.
Жири је уручио традиционална признања „Пословни човек године” и „Менаџер године” привредницима који су током прошле године имали највише успеха у вођењу компанија, и поред бројних економских тешкоћа.
У категорији јавних предузећа признање је добио генерални директор „Електорвојводине” Срђан Кружевић, а директор операција компаније „Бамби” Даниел М. Боехи признање за очување домаћег бренда „плазма”.
Млади менаџер године је директор „ЛАД групе” Милош Марковић, а компанија „ТетраПак” добила је признање за 50 година успешног пословања у Србији.
Плакете „Менаџер године” добили су власник „Холо Kомпани” Pоберт Холоза за улагање у фабрику за прозводњу агропелета; Радомир Ивановић из предузећа „Воћар” Паланка, за примену науке у пољопривреди и Мирко Петровић из предузећа „АКС курир” у категорији услуга. Исто признање припало је Срђану Ковачевићу из предузећа „Беоцапра” за улагања у производњу и прераду козјег млека и Богољубу Милићу из предузећа „МиМи” за производњу дестилата од аутохтоних сорти воћа.
Компанији „Филип Морис интернешенел” уручено је признање за друштвену одговорност – за донирање пројекта „Покрени се за посао”.
Признање „Менаџер године” у култури припало је уметнику Јовану Колунџији, директору „Гварнеријус центра лепих уметности”.
„Златно перо”, које се традиционално додељује за привредно новинарство, добио је новинар „Политике” Стефан Деспотовић, а признање „Гордан Ранитовић”, које носи име оснивача КПН-а, припашће новинару – уреднику магазина „Лиса” Ненаду Благојевићу.

 


Последњи пут измењено петак, 31 јануар 2014 00:11
Слободан Клисински

Без своје посебне заслуге рођен у Београду, 20. јуна 1952. године у студенатском браку двоје неспојивих људи и због тога детињство провео са мајком. Опирући се „самохраном“ васпитању, у паузама глуварења по зидинама Калемегдана и Академског парка, мало свирао виолину, мало играо у „Лоли“, завршио основно и гимназијско образовање, а током овог потоњег кренуо понешто и да пише за тадашњи лист "Сусрет". Током студија стоматологије баталио писање и заљубио се у хирургију, а потом завршио као 800-ти зубар на Бироу за запошљавање и поново прописао; најпре у РТС-у (замена труднице), касније у Омладинским новинама, Индексу и „одраслој“ Двестадвојци, све до озбиљне „Политике ЕКСПРЕС“ где остаје све до њеног гашења. Радио свашта разно од писца вести, преко уредника свега и свачега до в.д. глодура. Један је од оснивача НУНС-а, двомандатни члан управе и Извршног одбора УНС-а, идејни творац и душа Академије за медије и непоправљиви новинарски педагог. Није помогло ни пензионисање; и даље фабрикује квалитетне новинаре, водитеље и друге медијске кадрове. Кући добрих вести придружио се због могућности да тако и настави и коначно сам напише нешто лепо.

Најновије од Слободан Клисински

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015