Logo
Одштампајте ову страницу

Оптерећења привреде кроз локалне комуналне таксе

Оцените овај чланак
(5 гласова)

logoooooБЕОГРАД – Ради подршке пословања предузећа и залагања за легалне токове пословања у Привредној комори Београда сутра ће се одржати округли сто на тему „Оптерећења привреде кроз локалне комуналне таксе – искуства са терена“.

Измене Закона о финансирању локалне самоуправе пребациле су терет реформи на градове и општине које су потом биле принуђене да тај терет редистрибуирају ка највећим и најпродуктивнијим компанијама што је условио раст оптерећења за привреду кроз различите таксе.
Примењујући ова законска решења, дошло се у ситуацију да су највеће комуналне таксе одређене за делатности коцкање и клађење, осигурање и банкарство. Комуналне таксе за истицање фирми за ове делатности плаћају се у годишњем износу од најмање 300.000 динара па до 560.000 динара.
Скуп ће се одржати у Привредној комори Београда, са почетком у 13 часова, улица Кнеза Милоша, сала 4а на четвртом спрату.
                                                                         Извор: Кућа добрих вести/Привредна комора Београда

 


Последњи пут измењено среда, 15 јануар 2014 09:16
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015