A+ A A-

Какве промене очекује тржиште некретнина Србије у 2022?

Оцените овај чланак
(2 гласова)

propertyВише од 150 учесника окупиће се 30. новембра у хотелу Хилтон Београд поводом Међународне конференције о тржишту некретнина Југоисточне Европе “Balkans Property Forum”, како би разговарали о кључним темама и истражили најновије трендове, који утичу на будућност индустрије некретнина, са посебним фокусом на теме као што су раст цена, одрживост и промене трендова везаних за радне локације.

 

“Balkans Property Forum”, који се трећи пут организује у Београду, у блиској сарадњи са “Краљевским институтом овлашћених проценитеља” (РИЦС-ом), је водећи догађај о некретнинама у Југоисточној Европи, а конференција ће окупити бројне стручњаке из сектора некретнина, економисте, банкаре и друге професионалце из индустрије како би разменили искуства и умрежили се са кључним играчима у индустрији некретнина у региону.

 

Програм конференције ће покрити широк спектар тема, а на првом месту биће одрживост. Главни говорник конференције биће Diana Ürge-Vorsatz, једна од аутора недавно објављеног извештаја УН о климатским променама, која је потпредседавајуц́а Радне групе III Међувладиног панела за климатске промене. Она ц́е говорити о драстичним ефектима које ће климатске промене имати на сектор некретнина, и поделити своја искуства са конференције COP 26 из Глазгова, којој је недавно присуствовала. Имајући у виду да ESG фактори (Environment, Social & Governance - заштита животне средине, друштвена одговорност и корпоративно управљање) играју све важнију улогу у процесу доношења одлука компанија, водећи инвеститори из Србије и региона ц́е разговарати и о својим плановима за одрживи раст током различитих панел дискусија.

 

Друга кључна тема конференције биће инфлација. Растуће потрошачке цене врше притисак на централне банке широм света и регион Средње и Источне Европе да подигну каматне стопе, а то би могло имати значајан утицај на улагања у некретнине и развојне активности у овој индустрији. Панел дискусија са водећим стручњацима за финансирање и процену вредности, које представљају велике банке (ЕуроБанк, Интеса Лизинг, Ерсте Банка) биће фокусирана на ову тему. Раст цена на стамбеном тржишту је такође значајна тема о којој ће се разговарати на овом панелу.

 

У наставку конференције, једна од тема биће и рад на даљину тј. из куц́не канцеларије, тема о којој се много говорило последњих 18 месеци. Флексибилна стратегија радних места са више локација, последњих година добија на значају, а популарност овог вида рада повећана је са ограничењима која су стигла са појавом КОВИД-а. Све ово би требало да донесе нове промене на тржишту канцеларијских решења. У последњој панел дискусији, два водећа coworking оператера (IWG и New York) ће поделити своја искуства и визију будућих опција рада, заједно са стручњацима за развој канцеларијских решења и других радних места.

 

Више о конференцији могуће је пронаћи на сајту www.property-forum.eu.

 

 

Извор: Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено среда, 24 новембар 2021 11:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани