Кућа Добрих Вести

Login

НАПРЕД СРБИЈО: Успешан Олимпијски дан за наше спортисте

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kajakasddddddСрбија треба да буде поносна на своје олимпијце. Данас је био више него успешан дан за Србију.

 

Кајакаш Страхиња Стефановић остварио је директан пласман у полуфинале Олимпијских игара освајањем 1. места у својој квалификационој групи са временом 34.996!Бојан Зделар није успео да избори директан пласман у полуфинале кроз квалификације већ га очекује трка четрвртине финала.

 

Наше одбојкашице победиле су Италију у четвртфиналу са 3:0 у сетовима и тако обезбедиле пласман у полуфинале, где ће се састати са Америком 6. августа. Идемо девојке и браво!

 

Полуфинале је обезбеђено и за кајакашицу Милицу Новаковић. Милица је 1. местом у совјој четвртифиналној трци обезбедила пролаз у полуфинале К1 500 метара.

                                                        italijadddddd

Зураби Датунашвили се изборио за бронзано одличје на играма у Токију. Наш рвач грчко-римским стилом у репасажу победио је Бахира Сид Азара из Алжира и дошао у прилику да се бори за бронзу. Он је савладао Хрвата Ивана Хуклека.

                                                 dautasvilidrvvvvvv

 

И на крају ватерполисти су се победом над Италијом 10:6 пласирали у полуфинале Олимпијских игара, које нас очекује 6. августа против Шпаније. Браво момци!.

                                     

 

  pobednikdfdfdfdf

 

И кошаркашице Србије пласирале су се у полуфинале Олимпијских игара у Токију, пошто су у четвртфиналу савладале Кину са 77:70.

 

Србија ће у полуфиналу играти против победника меча између САД и Аустралије.

 

                                                              kinakosarkaiscefgfgfgdfdfdf

 

До сада је Србија освојила укупно 6 медаља и на ранг листи земаља по освојеним медаљама налази на 42 месту од укупно 79 земаља са освојеним медаљама.

 

На ранг листи по броју освојених медаља на првом месту је САД са освојених 79 медаља, затим следи Кина са 70, Велика Британија са 48 и Јапан са 40.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 04 август 2021 21:24

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија