Кућа Добрих Вести

Login

BASF отворио конкурс за финансирање решења стартапа и иноватора у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

basfinovationnnnnЕвропски лидер у истраживању и развоју и највећа светска хемијска компанија BASF покреће пројекат BASF Innovation Hub који ће окупити стартапе и иноваторе из 11 земаља Централне и Јужне Европе, међу којима ће се наћи и Република Србија.

 

 

У фокусу овогодишњег конкурса су решења која директно или индиректно доприносе стубовима Зелене агенде - чистој енергији, одрживој пољопривреди и циркуларној економији.

 

„Нарушавање животне средине и климатске промене последњих деценија представљају велики изазов за читав свет. Због тога су европске државе поставиле циљ да, прве на планети, постану климатски неутралан блок. Између осталог, Европска комисија је усвојила Зелени план (Греен деал) као скуп мера за постизање одрживе економије, а на нама је да подржимо решења која ће то омогућити. Innovation Hub конкурс је само један од начина да подржимо Зелени план”, изјавио је Симон Франко директор компаније BASF у Србији, Хрватској и Словенији.

 

Пријаве за BASF Innovation Hub почињу данас и трају до 15. септембра у поноћ. У првој фази такмичења жири ће одабрати најбољу идеју из Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. Победничка идеја ће, у новембру, учествовати на великом финалу, заједно са најуспешнијим решењима из других држава.

 

Победник локалног конкурса осваја 2.500 евра, а најбоља идеја регионалне фазе 5.000 евра.

 

Могућност за остваривање финансијске подршке имају иноватори и стартап тимови до пет чланова, а основни услов за учешће је да пријављена идеја директно или индиректно доприноси стварању решења за чисту, поуздану и приступачну енергију, решења за одрживу пољопривреду и решења која омогуц́авају прелазак на циркуларну економију.

 

Франко подсећа да је недостатак новчаних средстава врло често главни разлог због кога индивидуалне идеје не буду никада реализоване и истиче да BASF жели да пружи бар малу подршку стартапима и иноваторима: „Постулати Зелене агенде су врло широки, па верујемо да ће бројни иноватори препознати да управо њихова идеја одговара условима конкурса. Било да се ради о изолаторима за повећање енергетске ефикасности, апликацијама које ће оптимизовати употребу воде приликом заливања усева и електричне енергије у кућама и становима, модерним решењима за смањење пластичног отпада или потпуно револуционарном решењу, BASF ће пружити новчану подршку за развој најбоље идеје”, истакао је Франко.

 

Додатне информације о конкурсу, условима и начину пријављивање доступне су на веб сајту ОВДЕ.

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 јун 2021 16:14

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија