Logo
Одштампајте ову страницу

Отворени програми развоја и за сарадњу науке и привреде вредни шест милиона евра

Оцените овај чланак
(3 гласова)

inovacijanovoseksdfdfdfdФонд за иновациону делатност расписао је јавни позив за доделу бесповратних средстава за развој иновативних производа, услуга и технологија у оквиру Програма раног развоја и Програма сарадње науке и привреде.

 

Јавни позив је отворен до 29. априла 2021. године до 15 сати, а пријаве пројеката из свих области науке и технологије и индустријског сектора се подносе путем портала Фонда.

 

Средства за реализацију јавног позива у укупном износу од 6 мил ЕУР обезбеђена су из буџета Републике.

 

Србије, са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја за 2021. годину, наведено је у саопштењу.

 

Програм раног развоја

 

Програм раног развоја намењен је младим предузећима која развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту. Појединачно по пројекту додељује се до 80.000 ЕУР. За средства у оквиру овог програма могу се пријавити микро и мала предузећа основана у Србији, у већинском приватном власништву резидената Републике Србије и не старија од пет година, као и неформални тимови.

 

Финансирањем које Фонд додељује покрива се максимално 70% укупних оправданих трошкова пројекта, чије трајање је до 12 месеци. У случају да пројекат предложен од стране тима буде одобрен за финансирање, тај тим ће бити у обавези да региструју предузеће.

 

Програм сарадње науке и привреде

 

Кроз Програма сарадње науке и привреде додељује се финансијска подршка до 300.000 ЕУР по пројекту конзорцијума који је сачињени од најмање једног приватног микро, малог или средњег предузећа основаног у Србији и једне јавне научно-истраживачке организације у већинском државном власништву, акредитоване у Србији.

 

Подршка омогућава конзорцијумима да реализују заједничке пројекте како би створили производе, услуге, технологије и технолошке процесе високе вредности кроз примењено истраживање и развој.

 

Финансирање које Фонд обезбеђује покрива се максимално 70% укупних оправданих трошкова пројекта за микро и мала предузећа, односно 60% за средња предузећа.

 

Пројекти могу трајати до 24 месеца.

 

Извор: Кућа добрих вест/Фонд за иновациону делатност


Последњи пут измењено уторак, 23 фебруар 2021 09:52
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015