Logo
Одштампајте ову страницу

Трећa недеља иновација од 21. до 25. септембра

Оцените овај чланак
(3 гласова)

spidadateНедеља иновација ће се ове године одржати од 21. до 25. септембра а тема ће бити „Састанак са будућношћу“ са посебним фокусом на подизање свести о томе како брзорастуће технологије утичу на промену економије, друштва и начина на који радимо и живимо.

 

Конференцију о иновацијама, 24. септембра ће отворити почасна гошћа Недеље иновација Mariya Gabriel EU Commissioner за иновације, истраживање, културу, образовање и младе. Најновије технологије попут вештачке интелигенције, робота, виртуелне реалности, биотехнологије, блокчејна, нанотехнологија, дигиталне производње и глобалне гигабит мреже ће променити највеће секторе попут образовања, здравства, индустрије забаве, транспорта, малопродаје, банкарства.

 

Међутим, како ће утицати на наше животе и на трансформацију света? Теме које се тичу дуговечности, урбаног ваздухопловства, интелигентних машина, cubersecurity, заштите података и наше личне одговорност у новом дигиталном добу ће вас, током Недеље иновација, инспирисати и испровоцирати да преиспитате стање и направите промене у својој компанији, индустрији, заједници, каријери и животу.

 

Током пет дана септембра ће говорити реномирани светски и домаћи стручњаци, истраживачи, иноватори, научници, креатори промена, корпоративни и стартап лидери, предузетници, активисти о неограниченим могућностима за развој које нам пружају дисруптивне иновације као и о значају колаборативног лидерства у процесу економског раста и развоја друштва у новој технолоској ери. Недеља иновација је посвећена стварању и развоју регионалног иновационог екосистема и сваке године промовише примере најбоље праксе који доприносе економском расту али уједно решавању друштвене и еколошке изазове, истовремено доприносећи изградњи одговорнијег инклузивног друштва, са посебним фокусом на значају пођеднаког укључивање жена у креирању нове, дигиталне цивилизације.

 

Традиционално успостављене награде за најбоље иноваторе и проналазаче ће се додељивати и ове године са циљем промоције позитивних примера и узора међу појединцима, компанијама, организацијама, стартаповима који дају приоритет етици, родној равноправности, одрживости, екологији и друштвеном просперитету и сви заинтересовани се могу пријавити на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Новина је посебан едукативни програм намењен свим организацијама и појединцима који су у потрази за сјајним приликама које унапређују знање и вештине. Едукативне радионице из области: Design Thinking, Machine Learning, Agiel and Scrum методологије и покретања и развоја онлине бизниса, омогућиће свим учесницима да усвоје најкомпетентнија знања која су одмах примењива у бизнису.

 

Недеља иновација има за циљ да допринесе развоју регионалног иновативног екосистема и подигне свест о значају сарадње и колаборативног лидерства за решавање бројних економских и друштвених изазова у доба сталних промена и растуће неизвесности изазване пандемијом али и могућностима за убрзни развој коришћењем иновација нарочито у области технологија. Кроз различите програме којима вредност дају светски реномирани предавачи и учесници, као и кроз доделу годишњих награда Недеља иновација поставља нове стандарде, ствара узоре и указује на најбоље примере иновација за стварање напреднијег и инклузивнијег друштва и квалитетног економски раста и развоја”рекла је најављући Трећу Недељу иновација оснивачица АФА и програмска директорка Недеље инивација Жаклина Николић Кушић.

 

Програм Недеље иновација можете видети на https://innovationweek.rs/ као и начин на који можете да се пријавите и аплицирате за годишње награде за иновације, као и да се пријавите за радионице и едукативне програме и учествујете на конференцију о иновацијама.

 

С обзиром на КОВИД 19, догађај је у овом моменту планиран у комбинацији онлајн и физичког одржавања и биће прилагођен тренутним мерама државе у односу на ову ситуацију.

 

АФА алл фор алл је крос-секторска, крос-генерацијска и крос-гендер заједница посвећена економском оснаживању жена, њиховој професионалној афирмацији као и повезивању и активном укључивању у креирање будућности и друштва једнаких могућности.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 16 септембар 2020 12:15
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015