Кућа Добрих Вести

Login

Дигитализација - Будућност грађевинског сектора на REBEC конференцији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

planradarrrrrrrrrrПредставници компаније ПланРадар, лидера у дигиталној документацији и комуникацији у грађевинској индустрији и области некретнина, ће у уторак, 30. јуна, учествовати на првом европском виртуелном догађају на тему некретнина – REBEC.

 

Том приликом представници компаније ПланРадар ће излагати на два панела и заједно са осталим учесницима анализирати тренутни ниво дигитализације у области инфраструктуре, као и развој PropTecha (property technology) на тржишту Србије и у региону.

 

REBEC ће бити организован кроз 24 панела где ће у онлајн дискусији водећи светски урбанисти, пројектанти, консултанти и девелопери, заједно са домаћим стручњацима и представницима локалних самоуправа, разматрати тренутно стање на тржишту и будући развој индустрија некретнина, грађевинарства и инфраструктуре, као и хотелске индустрије, развоја малопродаје и логистике.

 

„Дигитални алати су све присутнији у грађевинској индустрији. Као и у другим индустријама, дигитализација пословања у грађевинарству посебно је дошла у центар пажње са пандемијом Kовид-19, али наша жеља је да покажемо да нам софтвер увек може помоћи у снижавању трошкова и поштовању рокова на градилиштима“, наглашава Бојан Петковић, регионални директор компаније ПланРадар за Југоисточну Европу, један од учесника REBEC PropTech панела.

 

Одмах након PropTech панела, првог дана REBEC догађаја биће организован и панел на тему дигитализације у инфраструктурној индустрији. Велики инфраструктурни пројекти значајни су за развој сваке појединачне националне привреде и представљају покретач целокупне економије. На тему да ли и како се реализација инфраструктурних пројеката може учинити још ефикаснијом уз помоћ дигиталних алата дискутоваће представници водећих компанија које се баве управљањем и реализацијом инфраструктурних пројеката на регионалном и глобалном нивоу, а посебан осврт на значај примене софтвера у овој области даће и Домагој Долиншек, један од оснивача компаније ПланРадар.

 

„Циљ нам је да истакнемо да дигитална решења могу на једноставан начин пуно допринети инфраструктурним пројектима, било да се ради о организацији и праћењу градње, комуникацији са сарадницима, вођењу документације или уштеди времена и новца“, нагласио је Долиншек.

 

И Петковић и Долиншек се слажу да је дигитализација послова у грађевинарству не само корисна, већ постаје и кључни фактор у очувању конкурентности за компаније свих величина – од јавних инвеститора до малих извођача. Компаније које користе дигиталне алате у могућности су да остваре конкурентне предности смислу ефикасности, нижих трошкова или брже реализације пројеката (тачније, најчешће мањег прекорачења планираних рокова). Стога је за српске грађевинаре веома важно да што пре ухвате корак са актуелним трендовима, а РЕБЕЦ догађај ће засигурно представљати добру полазну основу за упознавање са иновацијама у области дигиталних решења и PropTech индустрије на глобалном нивоу.

 

 

Извор: Е капија

 



Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија