A+ A A-

Египат – спој културног, еколошког и плажног туризма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

egipatplazeererererДипломате и званичници вратили су се у Београд након проведених новогодишњих празника у Египту, истражујући нов спој културног, еколошког и плажног туризма доступног током целе године.

 

Група амбасадора, шефова мисија међународних организација, као и бивши српски званичници, вратили су се у Србију након што су са породицама учествовали у неформалном путовању за новогодишње празнике у Египат, које је организовала амбасада Египта у Београду. Њихова посета укључивала је обилазак гувернората Црвеног мора и Луксора.

 

Амбасадор Египта у Београду, Амр Алгувејли, рекао је да је посета одлична прилика за истраживање новог споја културног, еколошког и плажног туризма, који је доступан посетиоцима из Србије током целе године, имајући у виду умерену климу коју Египат нуди и током зимских периода, а све то на само три сата редовног директног лета из Београда.

 

Посетиоци су имали прилику да обиђу Хургаду у организацији Гувернората Црвеног мора, укључујући недавно отворени музеј који је тематски приказао египатску цивилизацију од старих фараонских времена до оснивања модерног Египта од стране Мохамеда Алија раних 1800-их година, као и да посете коптску катедралу Светог Шенуте, џамију Ел Мина (лука) и традиционални „рибљи прстен“, истражујући тако животе обичних Египћана у граду.

 

Истражујући новопокренута иницијативу @EcoEgyptExperiences, посетиоци су кренули на поморско путовање ка острву Махмеја Гифтун, најближе заштићено острво у Хургади, током којег су имали прилике да послушају и презентацију Министарства животне средине Египта, као и напора који су уложени у промоцији и подршци природних резервата и екотуризма у Египту.

 

Посета је обухватала и једнодневни излет у Луксору, као и посете храму Карнак, Долини краљева и крстарење Нилом. Овде су представљени напори египатског Министарства туризма и старина у промоцији аспеката културног туризма, као што је истакнуто иницијативом @experienceegypt за долазне туристе у оближњи регион Црвеног мора.

 

„Мере предострожности за борбу против Ковид-19 вируса постају саставни део свих активности у Египту, доприносећи тако и уверењу туриста у сигурност, што се надовезује и на успешно учешће Египта као земље партнера на Међународном сајму туризма у Београду, одржаном од 20. до 23. фебруара 2020. године“, нагласио је Алгувејли.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 јануар 2021 19:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани