Кућа Добрих Вести

Login

Прво Лего такмичење у Србији: Роботика и боља будућност

Оцените овај чланак
(4 гласова)

FLL2dfdfdffdfФондација 1%, у сарадњи са Serbian Tech и словеначком организацијом Супер Главце, организује FIRST® LEGO® League такмичење и програм за децу и младе.

 

Такмичење ће се одржати 23. маја у Првој крагујевачкој гимназији на ком ће учествовати укупно десет екипа из Србије и Босне и Херцеговине.

 

Циљ такмичења је да учесници стичу искуство у решавању стварних проблема кроз вођени глобални програм роботике и тиме граде бољу будућност.

                                                  

FIRST® LEGO® League је глобални програм који деци представља науку, технологију, инжењерство и математику (СТЕМ) кроз забавно и узбудљиво практично учење, употребом дидактичких материјала и Lego Education сетова. Програм се одржава у преко 100 држава, а Србија је поново једна о њих. На глобалном нивоу, запрограм је пријављено преко 35 000 тимова.

 

Ученици основних и средњих школа, кроз чеитири такмичарска дела - основне вредности, Робот дизајн, Робот игра и иновативни пројекат, учествују у мисаоном и креативном процесу израде иновативног пројекта, конструисања и програмирања робота који прелази одређене мисије и презентовања резултата пред судијама. Основне вредности - истраживање, иновација, утицај, инклузија, тимски рад и забава су темељ програма и управо оне разликују FIRST® LEGO® League од осталих програма те врсте. Овогодишња тема пројекта је „RePlay” и усмерена је на подстицање људи да се баве физичким активностима. Победичнке екипе ће са FIRST® LEGO® League такмичења у Србији отићи у Словенију на регионално такмичење, а екипе које тамо победе, пласирају се на светско такмичење у САД - у.

 FLL11212121

Бренд Тесла препознао је значај и вредности програма и организатора и пружио подршку овогодишњој организацији такмичења.

 

SerbianTech је организација која се бави оснаживањем технолошког екосистема. Активности и иницијативе организације су засноване на три стуба - технолошко образовање и едукације, пословно умрежавање и промоција технолошког екосистема.

 

Фондација 1%, основана 2018. године, има за циљ подршку младим, талентованим људима да открију и остваре своје таленте, идеје и потенцијале. Подржава младе научнике, истраживаче, иноваторе и уметнике у учешћу на међународним такмичењима или у школовању и усавршавању на међународним факултетима и универзитетима. Принцип којим се Фондација 1% води, заснива се на томе да свако од нас може дати барем мали допринос и на тај начин заједничким снагама је могуће креирати позитивну промену и побољшати свет у којем живимо.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 09 мај 2021 17:00

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија