Кућа Добрих Вести

Login

Србија на вези – онлајн менторство и размена знања

Оцените овај чланак
(4 гласова)

srbijaaaaaБЕОГРАД - За младе који су на почетку каријере у току је конкурс у оквиру програма онлајн менторства “Србија на вези", где се могу пријавити и искористити јединствену шансу у виду стицања знања и корисних информација од стране најпризнатијих стручњака из дијаспоре.

Конкурс је отворен за студенте завршних година факултета, апсолвенте, постдипломце, истраживаче и свршене дипломце који су на почетку каријере, са мање од пет година професионалног искуства у релевантној области, старости до 35 година.

Рок за пријаву је 20. jануар 2014. године а менторство се нуди из преко 60 области.

“Србија на вези” је програм којим се повезују стручњаци из дијаспоре и млади професионалци на почетку каријере из Србије - постдипломци, млади истраживачи и професионалци са мање од пет година искуства.
Менторски рад се одвија 1 на 1 или 2 на 1, путем аудио, видео конференција или мејла, зависно од договора сваког менторског пара и природе посла.
Ментори полазницима преносе најновија знања и праксе из своје области, постављају им проблемске задатке, саветују их по питањима каријере, вођења посла или научно-истраживачког рада, те воде кроз процес доношења одлука. Задатак ментора није да даје инструкције и решава проблеме уместо полазника. Улога полазника није да пасивно слуша и записује. Менторство је динамичан процес размене знања, интерактивног учења и саветовања које се обликује у односу на особе које у њему учествују.
Учешће у програму је добровољно и волонтерско
Учешће у програму је добровољно и волонтерско. Менторски програм траје шест месеци. Препорука је да се менторства одвијају на месечном нивоу, међутим, то може варирати зависно од захтева професије сваког менторског пара до минимума од једног менторства на два месеца.
Искуства прве групе полазника менторства 2012. су више него одлична, о чему сведочи велики број покренутих пројеката и научне сарадње између полазника и ментора, односно институција на којима су ангажовани.
За учешће у шестомесечном менторству постоји такса од 1950 динара коју полазник уплаћује само уколико има загарантованог ментора. iSerbia пројекат менторства спроводи волонтерски и независно. Средства на овај начин прикупљена служе искључиво покривању основних трошкова реализације пројекта.

Шире области менторства су:
- Ненаучна менторства
- Друштвено-хуманистичке науке
- Природно-математичке науке
- Техничко-технолошке науке
- ИТ и нанотехнологије
- Медицинске науке
Попуна пријаве ОВДЕ.
За сва додатна питања пишите на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .
Више информација потражите ОВДЕ.
                                                         Извор: Кућа добрих вести/inkluzija.gov.rs


Последњи пут измењено среда, 08 јануар 2014 01:26
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија