Кућа Добрих Вести

Login

UnplashdfdfdfdУсред јунског испитног рока, када су им време и концентрација вредни златног грумења, студенти завршних година са својим професорима Департмана за математику и информатику Природно-математичког факултета у Новом Саду одржавају данас и сутра бесплатне онлајн припреме за малу матуру, односно за тест из математике, свршеним основцима, јер су свесни колико их је ванредна настава у пандемији короне омeла.

 

Ова изузетно племенита акција, која омогућава приступ до 10.000 осмака је несумњиво и највећа презентација јавних часова у Србији икада, само је доказ виталности нашег образовања и велики наук свима који би требало да о њему брину.    

 

У поруци са званичног сајта Природно-математичког факултета у Новом Саду може се видети да се обраћају свим заинтересованим осмацима широм Србије да уживо прате ове часове, на којима могу и да постављају питања предавачима, за све што им не буде јасно.

 

- Природно-математички факултет у Новом Саду, свестан тога да су ученици током пандемије радили у отежаним условима, на овај начин жели да помогне ученицима да успешно положе малу матуру. Током ових часова биће решени неки од тестова из математике из претходних година, уз детаљну анализу како приступити решавању задатака, уз посебан осврт на најчешће грешке, које ученици праве - наводи се обраћању заинтересованим осмацима широм Србије.

 

Први часови почели су данас од 10 часова, а и сутра од истог времена моћи ће да их прате и учествују преко страница Природно-математичког факултета: https://www.pmf.uns.ac.rs i https://www.dmi.rs.

 

Такође, уколико су заинтересовани ученици спречени да баш тада уживо прате ове јавне часове омогућено им је да их одложено погледају, јер ће цео материјал бити снимљен и доступан у наредним данима.  

 

Још један доказ да увек има начин, ако има добре воље.

 

Извор: Глас јавности

 

 

субота, 12 јун 2021 16:00
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

zekapetarНа радост бројне деце и њихових родитеља, анимирано – играни филм Зец Петар: Скок у авантуру коначно стиже у биоскопе 1. јула! Публику очекује предивна акција, бритак хумор, сјајна глума и ликови који ће одушевити најмлађе фанове али и створити нове! Савремена породична комедија синхронизована је на српски језик и овог лета ће насмејати публику до суза.

понедељак, 07 јун 2021 12:53
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

inkluzijaigralistedfdfdfУз градоначелника Београда игралиште су отворили и директорка Уницефа у Србији Дејана Костадинова, генерални директор „НЦР Србија” Стефан Лазаревић и генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић.

недеља, 06 јун 2021 18:30
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

milosniksicvvvvvИако веома млада, сликарка Теодора Заношкар, већ има иза себе бројне групне и неколико самосталних изложби.

среда, 02 јун 2021 12:33
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

kasakvestdfdfdfdДруштво најинтелигентнијих људи на свету, Менса, ових дана постало је богатије за најмлађу чланицу, двогодишњу Каше Квест, чији коефицијент интелигенције износи чак 146.

уторак, 01 јун 2021 20:00
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

agendaravyojШиром света 1. јуна обележава се Међународни дан деце како би се указало на дечја права и најзначајнија питања из области образовања и социјалне и здравствене заштите најмлађих.

понедељак, 31 мај 2021 11:10
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

afaebaИмате прилику да се кроз истраживање развоја талената придружите иницијативи коју је покренула АФА у партнерству са компанијом ИКЕА и бројним другим партнерима.

уторак, 25 мај 2021 10:01
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

dualdfdfdfБудућим средњошколцима на располагању је 51 образовни профил по дуалном моделу, међу којима је и пет нових, а привреда је понудила више од 3.200 нових места за учење кроз рад. Нови профили су - столар, техничар за обликовање намештаја и ентеријера, обућар, техничар штампе и трговински техничар.

понедељак, 24 мај 2021 13:13
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

ENCKLOOOOOOOСвезналице узраста од 7 до 9 година биће одушевљене књигом Дечја енциклопедија: Животиње јер ће у њој пронаћи много занимљивости о животињама које нас окружују.

четвртак, 20 мај 2021 12:06
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

decijafilatelija198989За манифестацију „Музеју за 10“, која се ове године одржава по седми пут под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије ПТТ музеј, Музеј књиге и путовања Удружења Адлигат и Србијамарка организовали су посебну изложбу „Дечја филателија“.

четвртак, 13 мај 2021 12:00
Објављено у Млади
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија