Кућа Добрих Вести

Login

Јануарски фестивал фантастике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

toliknsБЕОГРАД - Јануарски фестивал фантастике је (традиционално) посвећен JRR Tolkienu тако да ће главна трибина бити базирана на Силмарилиону, а део конвенције који се односи на друштвене игре биће посвећен Dungeons & Dragons игри.


Фестивал ће се одржати 22. јануара од 14 до 22 часа у Дому омладине у организацији Удружења „Мачи магија“.


Поред трибина и предавања који су посвећени Толкину, наравно, биће и осталих трибина и презентација друштвених игара које су посвећене различитим темама епске фантастике. Ова конвенција биће посебно посвећена презентацији нове, пете едиције Dungeons and Dragonsa (значи игра ће моћи да се испроба и игра током конвенције), а ту ће бити и представљање Magic the Gatheringa.


Трибине ће држати већ добро уиграни тандеми предавача, али биће и неких нових лица. Овом приликом имамо и неке занимљиве новитете као што је рецимо посебно снимљен видео интервју са Hansi Kursch-ом (певач групе Blind Guardian) који ће бити емитован у склопу трибине ''Епска фантастика и Heavy MetaI''. Поред тога, први пут имаћемо трибине посвећене Warcraftu, а биће и трибина које на занимљив и шаљив начин обрађују ликове из популарних филмова и серија, као што су Игра престола, Господар прстенова, Конан, Хари Потер итд. У сваком случају очекује нас пет главних трибина, а током читавог фестивала посетиоци ће моћи да испробају и набаве директно на фестивалу различите друштвене игре, а биће и посебно припремљених турнира, и наравно очекује нас и велики број излагача. О играма које ће моћи да се испробају током фестивала биће речи и најава у наредним данима и недељама.


Друштвене игре и турнири (за сад потврђени):


Dungeons and Dragons (презентација и игра)
Magic the Gathering (презентација и турнир)
The Lord of the Rings (Risk)


Главна трибина на Фестивалу фантастике посвећена је књизи Силмарилион и JRR Tolkien-у. Трибина се састоји из два дела. Први део трибине замишљен је тако да се слушаоци могу упознати са елементима које је Толкин користио као мотиве и инспирацију да исплете конце сопствене митологије у Силмарилиону, а који су потекли са различитих страна као што су: нордијска митологија, Библија, велшки и фински епови. Други сегмент трибине посвећен је различитим верзијама и историјату писања Силмарилиона. Нису све верзије исте, много тога се променило, додало или изгубило између прве и последње верзије. Кроз овај део трибине слушаоци ће моћи да се упознају са догађајима, местима и личностима који су настали и нестали између прве и последње верзије Силмарилиона. 

 

Цена улазнице је 200 динара.

 

Извор: Кућа добрих вести/Дом омладине


Последњи пут измењено четвртак, 19 јануар 2017 19:12
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија