Кућа Добрих Вести

Login

Инвестиционо-трговински форум Србија-Кина

Оцените овај чланак
(2 гласова)

kina00000БЕОГРАД - У организацији Привредне коморе Србије, Економског одељења Амбасаде НР Кине у Београду и Савета за промоцију сарадње југ-југ (CPSSC), у петак, 13. априла 2018, биће одржан Инвестиционо-трговински форум Србија-Кина, са почетком у 10.00 часова, ПКС, Ресавска 15, сала 1, Београд.

 

Савет за промоцију сарадње југ-југ (CPSSC) је саветодавно тело које делује под окриљем Министарства спољних послова НР Кине. У свом чланству има преко 90 бивших дипломата, и око 120 компанија.

 

Председник Савета је Љу Синхуа, бивши заменик министра спољних послова, а тренутно обавља и функцију заменика председавајућег Комитета за спољне послове Кинеске народне политичке консултативне конференције.

 

Кинеске компаније су заинтересоване за сарадњу (трговину и инвестиције) са српским партнерима у следећим областима: ИКТ, заштита животне средине и одрживи развој, електро индустрија, текстилна индустрија, фармацеутска индустрија и индустрија медицинске опреме, пољопривреда, образовање, некретнине, услуге и др.

 

Заинтересовани за учешће на Форуму и Б2Б састанцима са кинеским компанијама могу се пријавити попуњавањем пријавног листа.

 

Рок за пријављивање је 11. април 2018. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 09 април 2018 13:12
Борислав Коркоделовић

Одрастао у Нишу, Скопљу и Београду. Слушајући приче одраслих које су биле много чешће пре доласка телевизије, научио је имена неких светских политичара из средине 1950-тих и пре него што је постао ђак-првак. Први текст за који се сећа да га је написао био је за школске зидне новине о – чудили су се очеви пријатељи – грађанском рату у Конгу 1960. Четврта гимназија у Београду и Факултет политичких наука у Београду, су га научили да покушава да логички и рационално размишља о политици.
Пре него што је ушао у „златни рудник информација“ Новинску агенцију Танјуг да тамо остане наредних 40 година, стицао је праксу код добрих уредника у Радио Београду и на Телевизији Београд, као и од научних радника у Институту за међународну политику и привреду. Био је готово пет година дописник Танјуга са Југа Африке, извештавао са низа међународних догађања. Поред београдских медија, под правим или „илегалним именом“ је сарађивао без проблема са дневницима и недељницима на простору бивше Југославије, загребачким Вјесником, Данасом и Стартом, љубљанским Делом, сарајевским Ослобођењем, скопском Новом Македонијом, подгоричким Монитором...
Увек су га интересовала питања привредног развоја. Позних 1970-тих се заразио „азијским тигровима“ Јужном Корејом, Тајваном, Сингапуром и Хонгконгом чији вртоглави развој до данас прати. Није одолео ни другом валу „азијских тигрова“, Индонезији, Малезији и осталим земљама Југоисточне Азије. Увек заинтересован за лепе економске приче, последњих година учестало пише о привредама Народне
Републике Кине, Индије и осталих земаља BRICS.
Све време му је идеја да читалаштву у Србији и региону пренесе добра искуства из разних делова света и различитих привредних система. Како нам је у привреди, изгледа да није далеко одмакао у том настојању.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија