Кућа Добрих Вести

Login

Компанији ДХЛ Србија уручена плакета ПКС за 25 година успешног пословања у Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dhlnaslovnaБЕОГРАД - На свечаној прослави 25 година пословања у Србији, пригодном свечаношћу, уз присуство многобројних пријатеља и сарадника компаније, представника државних органа, дипломатског кора и привредних комора, компанији ДХЛ Србија уручена је плакета Привредне коморе Србије за 25 година успешног пословања у нашој земљи.


Захваливши се ПКС на плакети, директор ДХЛ Србија Дарко Бабић изразио је задовољство до сада оствареним, али и најавио да ће компанија ДХЛ Србија у годинама које долазе настојати да буде још боља и ефикаснија.


„Много уложеног рада, енергије и прилагођавања, изразита посвећеност послу и визији успеха компаније ДХЛ Србија, били су неопходни како бисмо успешно пословали и развијали се. А данас, четврт века касније, ДХЛ Србија најбоља је компанија унутар ДХЛ Групе, у својој категорији, у читавој Европи“, изјавио је Бабић поздравивши напоре и подршку Владе и ПКС коју пружају привреди у целини.

 

 dhl343                                                          


Плаћање пошиљки путем мобилног телефона


Оперативни менаџер Execoma Милан Тешић представио је иновативно софтверско решење за плаћање пошиљки путем мобилног телефона– мДХЛ. Апликација мДХЛ резултат је стратешке сарадње компаније ДХЛ Србија и домаће ИТ компаније Еxecom.


ДХЛ Србија прва је у групацији ДХЛ у свету која је развила овакав систем за плаћање услуга, што представља још једну у низу потврда усмерености ДХЛ Србија ка иновацијама и развоју, као и високе конкурентности домаће ИТ индустрије и овдашњих софтверских компанија.

 

Генерални менаџер ПКС Милан Вранић истакао је на свечаном скупу да све што је ДХЛ Србија постигла истовремено је потврда да Србија има привредни амбијент и пословно окружење који омогућавају успех тржишно оријентисаним компанијама. ДХЛ Србија потврђује да у Србији, како каже, постоји квалитетан и стручан кадар, образовани млади људи који говоре језике, владају техничко-технолошким знањима, као и професионалан менаџмент усмерен ка „know how".

 

Успешно пословање ДХЛ Србија потврђује да привреда Србије и њени субјекти могу да буду једнаки и болји од конкурената из других земаља, истакао је генерални менаџер ПКС Милан Вранић.


Компанија ДХЛ је настала 1969. године у Сан Франциску. По почетним словима презимена својих оснивача, Dalsey Adrian, Hillblom Larry и Lynn Robert, је добила име. Данас је ДХЛ компанија која интегрише различите сегменте индустрије транспорта и логистике. Основна делатност компаније је преузимање, транспорт и испорука пошиљки. ДХЛ је лидер на глобалном тржишту у експресном међународном транспорту и логистици (DHL Express), водећа компанија у друмском транспорту (DHL Freight) као и ваздушном и бродском транспорту (ДХЛ Global Forwarding).


Неговање лојалности клијената

 

У почетку ДХЛ је нудио револуционарну услугу - међународну доставу пошиљака "од врата до врата" пружајући могућност другим компанијама да прошире своје пословање и утицај на глобалном тржишту, несумњиво стимулишући глобално тржиште и чинећи свет доступнијим.

 

ДХЛ је у сталној потрази за иновацијама које су издвојиле компанију као препознатљиву на светском тржишту, која је прва увела коришћење радио-фреквенцијског управљања и технички напредних система за праћење и проверу статуса пошиљака и њихово преусмеравање било где у свету. У регион источне Европе ДХЛ је стигао 1983. године и то најпре на просторима бивше Југославије преко компаније Трансјуг, а 1990. године основана је домаћа компанија ДХЛ Интернатионал Београд д.о.о. са 100 % страним капиталом. Послује на домаћем и међународном тржишту.

 

Пословни циљеви усмерени су на неговању лојалности клијената који верују ДХЛ-у као глобалном експресном партнеру, чије пословање карактерише изузетан квалитет. ДХЛ олакшава посао својим клијентима, нудећи највиши квалитет експресних услуга, у чијој је основи висока стручност запослених. Стратегија компаније фокусирана је на два стуба: бити први избор за своје клијенте и бити пожељан послодавац. Како би био први избор својим клијентима ДХЛ своје пословање усмерава ка пружању изванредне услуге уз што једноставније процедуре.


ДХЛ је пожељни послодавац јер континуирано улаже у развој талентованих, ка клијентима оријентисаних запослених. Корпоративне вредности су изазов, као и водиља, која помаже развој пословања ДХЛ-а.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 08 децембар 2016 14:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија