Кућа Добрих Вести

Login

Рефинансирање кредита на шалтеру само једне банке

Оцените овај чланак
(3 гласова)

KreditfinansiranjefgfggfgfgАко је отплата кредита постала скупа и компликована, било због рате, било због камате, процес добијања олакшица је поједностављен.

 

Новина је да је Народна банка увела далеко практичнију методу рефинансирања кредита где се одласком у банку која даје бољу понуду завршава све ођедном, каже за РТС Душан Узелац са портала "Каматица"

 

"Рефинансирање кредита на шалтеру само једне банке је одлична вест"

 

За Јутарњи програм Узелац је изјавио да је процес затврања старог кредита адмнистративно-бирократска процедура.

 

"Отварање новог кредита је исто то, врло комплексно административно-процесно стање да вас на крају крајева одврати од било какве жеље. Ми смо невољни да се бавимо тим стварима и често због тога плаћамо вишу цену зато што не можемо да појефтинимо тај кредит", истиче Узелац.

 

Према његовим речима, оно што је ново је то да је Народна банка увела далеко практичнију методу рефинансирања кредита где се одласком у банку која даје бољу понуду завршава све ођедном.

 

То значи да ће банка, од које добијемо бољу понуду, имати технички приступ нашем старом кредиту али и овлашћење да у нашој старој банци затвори сва дуговања и отвори нам нови кредит.

 

 

"То је сјајна вест зато што ће појефтинити кредите и исправити однос банака према клијентима јер ће оне у старту имати пословну обавезу да буду најбољи према клијенту зато што ће одлазак клијената у друге банке бити олакшан", наглашава Душан Узелац.

 

Додаје да преузимање кредитних обавеза често прати и услов да пребаците и примања.

 

"Често банке продајом кредитних производа желе клијента. То јесте у пакету, имаћете обавезу да пређете у нову банку али опет то отвара простор да изаберете на тржшту најповољнију комбинацију и самог кредита који користите и одржавање текућег рачуна и пратећих ствари које имате", сматра финансијски саветник Душан Узелац.

 

Овом новином олакшан је пренос, док ће све остало регулисати тржиште.

 

Извор: РТС

 


Последњи пут измењено петак, 09 април 2021 18:52

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија