A+ A A-

Хуманитарна акција магазина Diplomacy&Commerce

Оцените овај чланак
(2 гласова)

HumakcijaУгледни престонички месечник на енглеском Diplomacy&Commerce је у сарадњи са Хрватским пословним клубом у Београду, Њ.Е. амбасадором Хрватске у Србији, Хидајетом Бишчевићем, новинарком Душком Јованић и бројним другим уметницима и јавним личностима из Србије покренуо хуманитарну акцију продаје слика и фотографија под називом „Уметници из Србије за Глину, Петрињу и Сисак - сликари и фотографи за становништво погођено земљотресом у Хрватској.“

 

Неки од најбољих сликара и фотографа из Србије, као и амбасадор Хрватске у Србији ће поклонити своје радове на хуманитарној онлајн продајној акцији на сајту.

 

а целокупан приход ће бити дониран становништву погођеном разорним земљотресом који је у децембру погодио Хрватску.

Међу уметницима који овом приликом донирају своја дела су, за сада, сликари и фотографи: Циле Маринковић, Биљана Цинцаревић, Јанош Месарош, Јелена Блечић, Драган Стојков, Милена Зеву, Милена Ласић, Север Золак, Миша Обрадовић, Марко Крунић и Небојша Бабић а позивамо и друге уметнике да се придруже и помогну!

 

Роберт Чобан, председник Колор Прес Групе и идејни творац и покретач ове хуманитарне аукције истиче да је у оваквим тренуцима и временима важно да будемо уједињени. "На иницијативу неколицине српских уметника који су желели да донирају своја дела у корист становника Глине, Петриње, Сиска и других места у Хрватској која су погођена земљотресом, одлучили смо да наш магазин Diplomacy&Commerce покрене ову хуманитарну акцију. Контактирали смо амбасадора Хрватске Хидајета Бишчевића који такође слика и он је одлучио да у ову сврху поклони четири своја платна. Позвали смо представнике компанија и страних амбасада у Београду да се прикључе акцији и верујем да ћемо скупити лепу своту новца како би се угроженима у земљотресу обезбедило оно што им у том моменту буде најпотребније. Онлајн продаја слика и фотографија српских уметника ће трајати до 25. јануара након чега ће на пријему у резиденцији амбасадора Хрватске током програма који ће водити глумац и певач Франо Ласић купци моћи да преузму купљене слике и фотографије и друже се са уметницима који су их донирали. Верујемо да је улога медија да управо у оваквим ситуацијама буду носиоци хуманитарних иницијатива а магазин Diplomacy&Commerc који излази и у Београду и у Загребу управо то види као своју мисију", закључио је Чобан.

 

Акцији која данас почиње се придружио и Њ.Е. Хидајет Бишчевић амбасадор Републике Хрватске у Србији, који је, како за себе каже „аматерски молер" тј. у слободно време се бави сликањем односно, по његовим ријечима „покушава" и најчешће поклања слике на сличним добротворним аукцијама.

 

„Посебно сам поносан на пример на донаторску аукцију у Таџикистану када је педесетак мојих слика продато и прикупљеним новцем опремљено седам дечијих вртића у главном граду Душанбе и његовој околини.“ Амбасадор Бишчевић је поводом почетка београдске акције „Уметници за Глину, Петрињу и Сисак“ истакао да се посебно захваљује уметницима из Србије на предивном гесту који на овај начин помажу становништву које је погођено земљотресом.

 

Ујединимо се у хуманости - придружите се акцији за помоћ становништву Глине, Петриње и Сиска!

 

„Уметници из Србије за Глину, Петрињу и Сисак“

 

Сви експонати се продају по почетним ценама и могу се погледати на ОВОЈ веб адреси.

 

Упит за куповину дела може се послати на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Уколико након истека трајање акције жељена слика није продата, купцу ће бити послата уплатница са износом назначеним на сајту.

 

Купљено уметничко дело ће се моћи преузети на свечаном догађају у резиденцији амбасадора Хрватске који ће се, уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера организовати на дан који ће накнадно бити искомунициран. Програм и церемонију уручења купљених слика и фотографија ће водити певач и глумац Франо Ласић.

 

Сав приход који се прикупи током хуманитарне акције продаје слика и фотографија „Уметници из Србије за Глину, Петрињу и Сисак“ магазина Diplomacy&Commerce ће бити дониран становништву погођеном стравичним земљотресима у Хрватској.

 

Онлајн продаја уметничих дела, слика и радова ће на сајту магазина Diplomacy&Commerce трајати од 8.01. до 25.01.2021. године.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 09 јануар 2021 11:38

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани