Кућа Добрих Вести

Login

Ускоро Футошка купусијада

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kupusssssБЕОГРАД - Истраживања спроведена међу домаћим и иностраним туристима у Србији показују да су туристичке манифестације један од најчешће спомињаних разлога за туристичка кретања по земљи. Има их око 2.000 и из године у годину њихов број расте.

 

За наступајуће дане Internet Serbia Travel News препоручује:

 

Од 6. до 8. октобра у Тополи, уврштеној у Мрежу изузетних дестинација Европе – ЕДЕН, је „Опленачка берба грожђа“, традиционална привредно-туристичка манифестација када се слави грожђе и дегустрира вино. Бербу прати и Сабор народног стваралаштва (www.oplenackaberba.org.rs).

 

10. октобра на дестинацији Врањска бања – Бесна кобила одржава се џипијада која, уз дружење са четвороточкашима, промовише природне и културно-историјске лепоте краја (www.tovranje.org.rs).

 

14. октобра је „Вашар у Рашки“, један од најстаријих у Србији. Познат је по „Домаћинској улици“ са изложбено-продајним програмом, као и забавним садржајима (www.raska-turizam.rs).

 

19. октобра у Трстенику се организује Сајам лова, риболова и сеоског туризма који најављује почетак ловне сезоне, као и новине у зимској туристичкој понуди (www.turizamtrstenik.rs).

 

Од 20. до 22. октобра у Београдској боемској четврти Скадарлија одржава се Скадарлија Фест, чији је циљ промоција туристичких потенцијала града и очување духа старог Београда (www.sacen.eu).

 

Од 27. до 28. октобра у Футогу (Нови Сад) је Футошка купусијада на којој се, осим промоције футошког купуса, одржавају и такмичења у припремању јела од купуса и избор најтеже главице (www.futoskikupus.org).

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 октобар 2017 00:02

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија