Кућа Добрих Вести

Login

Туристичке манифестације у септембру

Оцените овај чланак
(2 гласова)

koceljeva8788889БЕОГРАД - Манифестације, туристички бренд Србије, привлаче како домаће тако и туристе из целог света.


Око 2.000 манифестација годишње окупи око 2 милиона туриста и приходује око 30 милиона евра.


Али, да међу организаторима манифестација не постоји договор и усклађивање термина, показује чињеница да се ове године велики број атрактивних манифестација преклопио, што свакако није добро ни за организаторе ни за посетиоце. Тако је било у августу, а тако је и у септембру.


Да ли ће организатори манифестација сести да се договоре за 2018. годину?!


За наступајуће дане Internet Serbia Travel News предлаже да посетите следеће:


Од 14. до 17. септембра у Вршцу су „Дани бербе грожђа“, традиционална прослава завршетка бербе грожђа са карневалом, бацањем грожђа из авиона, „Винском улицом“, маскенбалом, спортским такмичењима и концертима (www.to.vrsac.com).


Од 21. до 24. септембра у Александровцу се одржава Жупска берба, која траје већ пола века, и окупља винаре и виноградаре у славу почетка бербе грожђа. Посетиоци уживају у Фонтани вина и Винској улици (www.zupskaberba.rs).


Од 21. до 24. септембра у Кикинди су Дани лудаје, такмичење произвођача за најтежу и најдужу тикву, уз богат културно-забавни програм (www.kikinda.org.rs).


Од 22. до 24. септембра у Краљеву се одржава манифестација „Сребрни казан – пасуљијада“ која окупља велики број учесника који на градском кеју кувају ово традиционално српско јело (www.jutok.org.rs).


Од 22. до 24. септембра на Палићу је Вински маратон који обухвата Винску трку и Трку уживања кроз винограде палићких винарија, а сваки учесник трке може на старт да изађе у оригиналном сопственом костиму (www.vinskimaraton.rs).


Од 29. до 30. септембра у општини Коцељева траје „Фестивал зимнице“ посвећен производњи и преради воћа и поврћа, као и презентацији туристичких капацитета (www.koceljeva.gov.rs).

 

Извор: Кућа добрих вести/Istnews.com


Последњи пут измењено среда, 13 септембар 2017 12:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија