Logo
Одштампајте ову страницу

Bршачки дани бербе грожђа

Оцените овај чланак
(3 гласова)

grozjdeballlllБЕОГРАД - У Вршцу се од 15. до 17. септембра, одржавају јубиларни 60. ”Дани бербе грожђа”.


Уз мноштво културмих и туристичких атракција, попут Вршачке куле из XV века, Музеја Конкордија, Градске куће - Магистрата и куће чувеног Јована Стерије Поповића, овај лепи градић треба неизоставно посетити, а свакако је највеселији у данима бербе грожђа и дегустације добрих вина.


Ове године, под покровитељством града Вршца и Министарства трговине, туризма и телекомуникација припремљен је богат културни и забавни програм који ће трајати један дан дуже.


Директорка Туристичке организације Вршца, госпођа Јулкица Митрашиновић, најавила је да ће програм започети већ у четвртак, 14. септембра у сусрет “Грожђенбалу”, од 17 часова, уз бесплатно вино, кобасице и тамбураше на Вршачком брегу, На главном Градском тргу, од 20 часова уз музику “Гаравог сокака” и рок бендова, дочекује се петак и свечани почетак манифестације.


Петак почиње ретроспективом, иѕложбом “Грожђе, воће и вино” и” Културно наслеђе Баната”, “ Банатски колаж” изложбом слика и рукотворина, а у 17 и 30 часова, на свечаној бини централног трга, градоначелница Драгана Митровић ће, по обичају који датира још од 1857. године, предати кљућеве града популарном Винку Лозићу, који је заправо лик из дела српског писца Јована Стерије Поповића, али и комндант параде током ове тродневне манифестације.


У вечерњим сатима, на отварању предвиђен је концерт Иване Селаков и Аце Лукаса.


Свакодневно, од 10 часова и наредног дана, у суботу, одржавају се поетска сусретања, спортска такмичења, freeclimbing на Вршачким стенама, “Грожђенбалска улична трка”, дечији маскемабл и наградна игра “Грожђе из авиона”, са поклон ваучерима за најсрећније, затим, Инренационални “Веспа скуп”... На главној бини ”Витезови вина” председник винских редова света, а у вечерњи м сатима “Грожђебалска гитаријада” и концерт групе “Ван Гог”.


Недеља, 17. септембра започиње такмичењем у спортском риболову, бициклистичким караваном, кулутурно – уметнчким програмом и избором лепотице “Бербе”.


У 20 часова следи свечано затварање уз предају кључева, али се славље наставља концертом групе “Легенде” и “Хаџи продане душе”.


Аутор: Наташа Ускоковић

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 13 септембар 2017 10:16
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015