A+ A A-

Динамични раст у туризму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

dedcaniccccccБЕОГРАД - Интензивна промоција Србије као туристичке дестинације како на домаћем тако и на иностраном туристичком тржишту даје одличне резултате који се огледају у динамичном расту туристичког промета.

 

Туристичка организација Србије својим промотивним активностима, попут ТВ и дигиталне кампање на глобалним мрежама “BBC World” и “Eurosport”, организацијом студијских путовања за стране новинаре из напознатијих светских новинарских кућа попут “New York Times”, “Vogue”, “USA today”, “National geographic”, “Chicago tribune”, јаком регионалном кампањом и домаћом кампањом “Види Србију...савршен одмор је надохват руке”, промотивним активностима уз подршку локалних туристичких организација и градова Србије и са циљем подршке даљем расту броја гостија допринела је даљем јачању туризма у Србији.

 

Значајна подршка и стимулативне мере Владе Републике Србије, као што је укидање виза за поједина емитивна тржишта попут Кине и Ирана, као и мере Министарства за трговину, туризам и телекомуникације у виду субвенционисаног годишњег одмора за домаће туристе допринеле су константном расту како у доласцима тако и у ноћењима туриста који свој годишњи одмор или његов део користе у Србији.

 

У периоду јануар-јул 2017. године остварено је укупно 4,796.536 ноћења (што је за 10 одсто више у односу на период јануар-јул 2016. године), од чега су домаћи туристи остварили 3,037.424 ноћења (7 oдсто више у односу на период јануар-јул 2016. године), што чини 63 одсто од укупног броја остварених ноћења, а инострани 1,759.112 (17 одсто више) или 37 одсто од укупног броја остварених ноћења.

 

Према подацима Републичког завода за статистику, у периоду јануар-јул 2017. године у Републици Србији боравило је укупно 1,742.361 туриста, што је за 12 одсто више у односу на период јануар-јул 2016. године, од чега је домаћих било 929.857 (+ 7 одсто ) или 54 одсто од укупног броја гостију, а иностраних 812.504 ( + 19 одсто), односно 46 одсто од укупног броја гостију.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 05 септембар 2017 11:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани