Кућа Добрих Вести

Login

„Гејзерске ноћи” у Сијаринској Бањи

Оцените овај чланак
(2 гласова)

sijarinskaaaaaa7878БЕОГРАД – У Сијаринској Бањи ове године по двадесети пут одржаће се манифестација „Гејзерске ноћи“.

 

Свечано отварање планорано је  за 26 јули.

 

Ову манифесетацију обележиће богатији програм у односу на раније године, као и гостовања познатих певача.

 

 

Током „Гејзирских ноћи“ традиционално се бира „мис гејзера“ а после краће паузе биће одржано и групно венчање под гејзером.

 

 

Посетиоци ће уживати у у поноћном купању а посебне вечери су посвећене усменој традицији и наступу КУД „Славуј“ из Грачанице.

 

 

У Сијаринској Бањи подно Радан планине, где се испаравају термичке воде и купају обронке околних брда, а у самом центру се налази на далеко чувени гејзер који плени својом лепотом.

 

Од 1997. године одржавају се “Гејзерске ноћи”, последњих дана јула, па све до 2. августа. На дан Светог Илије, завршава се смотра народних изворних песама, фолклорних група, модних ревија, венчањем испод гејзера, као оригинилни догађај реализације обичаја венчања.

 

Сијаринска бања има 13 активних темоминералних извора чија се температура креће између 18 и 76 степени Целзијусових.

 

 

Воде Сијаринске бање између осталог помажу оболелима од дегенеративног и запаљенског реуматизма, помажу опоравак након прелома костију, ишчашења зглобова или уградње вештачких зглобова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 14 јул 2017 13:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија