Кућа Добрих Вести

Login

Сачијада и тамбураши на Стражилову

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ducsahjjjjjБЕОГРАД - Удружење грађана "Викендица" и Туристичка организација Сремских Карловаца организују трећу по реду “Сачијаду”, традиционално такмичење у припреми јела испод сача.


Такмичари који стижу из целог региона, од Словеније до Македоније, као и мајстори сача из Босне и Херцеговине и Црне Горе, ове године такмичиће се у припреми телетине под сачем. Гастрономској борби прикључили су се и поједини угоститељи, као и организатори манифестације "Тамбурица фест", који ће “Сачијаду” обогатити и звуцима тамбуре.


Као и претходних година, најтежи задатак имаће жири на челу са Јованом Вукелићем из Кулинарске федерације Србије, који ће изабрати победника “Балканске сачијаде 2017”, најавила је Туристичка организација Сремски Карловци.


Своје присуство до сада је потврдило 28 екипа, а сви заинтересовани такмичари могу и даље да поднесу online пријаве на сајту vikendica.net или дописом на маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или тел. +38121447799.


Манифестација се одржава 28. маја на Стражилову.


Улаз за све љубитеље јела испод сача, Стражилова и добрих тамбураша је бесплатан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 мај 2017 13:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија