Кућа Добрих Вести

Login

Лесковачка Роштиљијада наредне седмице

Оцените овај чланак
(2 гласова)

rostiljffffБЕОГРАД - Привредно - туристичка манифестација "Роштиљијада" биће одржана од 31. августа до 6. септембра у Лесковцу а очекује се да ће ту манифестацију ове године посетити више од 700.000 гостију, најавили су данас организатори.


Организатори те манифестације су нагласили да ће мајстори роштиља имати прилику да се представе на око 15.000 квадратних метара у центру града, на 32 штанда и да учествују у такмичењима у припремању специјалитета са роштиља.


Након церемоније отварања и свечаног дефилеа, гости ће моћи да уживају у концерту групе Пилоти у понедељак 31. августа, у уторак ће наступити Пинкове звезде, у среду Ван Гог, у четвртак Мирослав Илић, у петак група Легенде, а у суботу нове звезде Гранда, рекла је представница Туристичке организације Лесковца, Тина Стојановић.


Мајстори роштиља имаће прилику да се такмиче 3. септембра, а ученици угоститељских школа дан касније.


Такође, биће организовано такмичење у прављењу велике пљескавице и очекује се да прошлогодишњи рекорд од 56 килограма буде надмашен.


На манифестацији ће се, поред домаћих, представити и мајстори роштиља из Чачка, Књажевца и Горњег Милановца, казала је Стојановић.


Организацију предстојеће лесковачке 26. Роштиљијаде држава Србија ће преко Министарства трговине, туризма и телекомуникација помоћи са 4 милиона динара.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 27 август 2015 20:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија