Кућа Добрих Вести

Login

Дунавска туристичка регата сутра у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

dunavvvvvБЕОГРАД - Традиционална међународна Дунавска туристичка регата ТИД, која ове године обележава јубилеј од 60 година постојања, упловиће сутра у Београд, на Ада Хују, где ће се задржати два дана.

 

Регата 21. јуна је кренула најстарија, најдужа и највећа међународна, туристичка, спортско рекреативна кајак, кану и веслачка регата на свету, кренула је 21 јуна из немачког града Инголштат, а у Србију је ушла 22. јула.


На пут, дуг више од 2.500 километара, до обале Црног мора, кренуло је 150 кајакаша из подунавских земаља, као и из Чешке Швајцарске, Велике Британије, Аустралије, Пољске, Словеније, Италије, Шпаније, Шведске и Литваније. Они кампују у 61 месту дуж Дунава у осам земаља.


Предвиђено је да се пут дуг 2.515 километара пређе за 75 дана, а половина регате је баш код Дремских Карловаца, после 39 дана веслања.


Градска општина Палилула је поново домаћин у Београду Дунавске интернационалне регате.


Ове године на регати учествује завидан број младих људи из различитих земаља, жељних доказивања, који планирају да превеслају цео Дунав и стигну до Црног мора, саопштили су организатори.


Како регата нема комерцијални, већ промотивни карактер, она је уједно прилика за презентацију културе, историје, традиције, обичаја, привредног и туристичког потенцијала крајева кроз које пролази.


Организатор ТИД регате кроз Србију је Одбор за туризам Кајакашког савеза Србије уз помоћ домаћина туристичких организација, општина и градова кроз које пролази.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 28 јул 2015 22:52
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија