Кућа Добрих Вести

Login

Туристичка кампања: Блогери пишу о Србији

Оцените овај чланак
(2 гласова)

myserbiaaaaaБЕОГРАД – На позив Туристичке организације Србије, четворо познатих туристичких блогера и светских путника посетиће Србију у периоду од 22. јула до 4. августа.

 

 Њима ће се придружити и четворо младих блогера из Србије који ће бити њихови неформални домаћини током посете Србији. Сви они ће, током својих путовања, користећи своје блогове и налоге на друштвеним мрежама, делити утиске, фотографије, видео записе и препоруке за путовања под хаштагом #MySerbia.


Користећи хаштаг #MySerbia на Инстаграму, Твитеру или Фејсбуку подели фотографије и информације о својим омиљеним местима и активностима у Србији и препоручити их туристима. Најзанимљивије објаве наћи ће се на сајту my.serbia.travel, као и на страницама ТОС на друштвеним мрежама, раме уз раме са објавама блогера.


По завршетку кампања, блогери ће заједно изабрати четворо аутора најинспиративнијих објава, које ће Туристичка организација Србије наградити викенд путовањем изненађења за две особе.


Роб Лојд


Роб долази из Отаве, Канада где се бавио дипломатијом. Био је најмлађи дипломац из ове области у Канади. Једини проблем – било му је досадно. Напустио је посао, продао имоивну и отиснуо се на непрекидно путовање по свету. До сада је посетио преко 50 земаља на четири континента. Утиске са путовања дели са бројним читаоцима свог блога Stop Having a Boring Life.


Беки Енрајт


Пре осам година, решила је да покрене свој блог о путовањаима након посете Вијетнаму. Осим туризма, воли да пише и о друштвеном, културном и историјском аспекту дестинација које посећује, а посебно да мења перцепцију и погрешна предубеђења која постоје о многим земљама. Она је 2013. проглашена за блогера године у Великој Британији.


Мелвин Бехер

 

Мелвин Бехер је рођен и живи у Келну, Немачка. Због своје страсти према путовањима, откривању нових дестинација али и потребе да ова места упозна из перспективе локалаца, покренуо је, данас веома популарни и награђивани веб сајт www.traveldudes.org на коме корисници размењују савете, препоруке и искуства из прве руке са дестинација широм света. Мелвин је такође креатор твитер чета „Travel Talk on Twitter“ (#TTOT) који сваког уторка прати око два милиона корисника ове друштвене мреже.


Каш Батачарија


Каш се бави писањем о путовањима четири године. Поред његовог блога http://budgettraveller. org/, његове текстове објављивали су и Њујорк Тајмс, Лоунли планет, Гардијан и Си Ен Ен...Његов нови пројекат „Must Love Festivals“ има за циљ да у сарадњи са још 15 блогера и уз подршку бројних компанија и туристчких организација, промовише мање познате али изузетно квалитетне фестивале у Европи.


Студијско путовање блогери ће путовати Србијом у две групе, у следећим терминима: од 23. јула до 29. јула: Мелвин Бехер, Каш Батачарија, Зорица Лончар и Урош Недељковић. Од 28. јула до 4. августа: Роб Лојд, Беки Енрајт, Милош Петровић и Тијаго Ферејра.
Сви блогери ће током, али и након својих путовања делити утиске и садржаје са путовања по Србији, користећи званични хаштаг кампање - #MySerbia.


Поред блогера, ТОС позива све заинтересоване да и сами узму учешће у кампањи, објављивањем препорука својих омиљених места и активности у Србији.


По завршетку потовања, блогери ће зједно изабрати четворо аутора најинспиративнијих објава а ТОС ће их наградити продуженим викендом за двоје на дестинацији у Србији коју сами одаберу.


Како би у садржај креиран током кампање учинила што видљивијим, ТОС је је припремила посебан подстајт, посвећен кампањи, на коме ће се уживо објављивати најзанимљивији постови са ознаком #MySerbia, како блогера, тако и дргих корисника. Ово је још један мотив за све кориснике да се укључе и учине видљивијим она места у Србији која на њих остављају најлепши утисак.
На сајту ће такође бити доступне све информације о кампањи, као и линкови ка објавама које блогери буду објављивали на својим веб сајтовима. Објаве на блоговима Блогери ће објављивати текстове и друге садржаје а путовања по Србији након путовања, током неколико месеци.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 27 јул 2015 21:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија