Кућа Добрих Вести

Login

Летњи програм у Скадарлији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

skadarlijaaaaБЕОГРАД - У циљу обогаћивања туристичке понуде града, Туристичка организација Београда ће од почетка јула до краја септембра, као и претходних година, организовати Летњи програм испред куће Ђуре Јакшића у Скадарској улици.

 

 Почев од сутра посетиоци Скадарлије ће сваког петка, од 19 до 20 часова, моћи да уживају у културно – уметничком програму који ће изводити познати београдски глумци на Платоу испред куће Ђуре Јакшића.


Програм је сачињен од низа анегдота, скечева и перформанса који су осмишљени да на хумористички начин враћају у дане када је Скадарлија започињала свој боемски живот. Глумци Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића, Милан Тубић у улози Ђуре Јакшића, Марчела Франческо у улози Ђурине Миле и Љиљана Јакшић у улози скадарлијске даме, ће причом и песмом сваког петка оживљавати успомену на Скадарлију са почетка 20. Века, док ће глумац Бојан Хлишић у улози скадарлијског добошара читати Кодекс понашања у Скадарлији.


Уз културно- уметнички програм, Београђани и домаћи и страни гости могу уживати у традиционалној кухињи скадарлијских кафана уз звуке староградске музике, док се у галеријама дуж Скадарске улице и Скадарлијском базару могу купити разни сувенири и уметнички предмети.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 02 јул 2015 20:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија