Кућа Добрих Вести

Login

Дан отворених винских подрума

Оцените овај чланак
(2 гласова)

vinoooooБЕОГРАД - Манифестација “Дан отворених винских подрума”, чији је циљ унапређење винског туризма”, по први пут се одржава у Србији 31. маја.

 

Креирање туристичких производа кроз организовање специјалних догађаја, подстицање конкуренције међу домаћим произвођачима вина и повећање пласмана вина продајом “На кућном прагу винарија”, само су још неко до циљева ове манифестације, најавио је Internet Serbia travel news.

 

Преко 50 винарија на 13 дестинација широм земље (Александровац, Неготин, Шид, Сомбор, Сремски Карловци, Топола, Лазаревац, Фрушка Гора, Бачка Топола и друге) биће отворено за посетиоце који ће обилазити винограде, винске подруме и погоне за производњу вина, едуковати се о винској култури, дегустирати и куповати вина по повољнијој цени, посећивати локалне туристичке знаменитости и присуствовати бројним културним садржајима.


Вински пасош


По речима организатора, “Поводом ове манифестације креиран је и Вински пасош Србије који кошта 500 динара и омогућава дегустације. Приликом посете винарији добија се вински печат у пасош, а за оне који прикупе 25 печата организатори су обезбедили награде, бесплатан вински пасош за следећу годину, као и попусте за куповину вина приликом посета винаријама до 30. априла 2016. године.


Са винским пасошем се винарије могу обилазити у сопственој режији или организовано, а сам пасош је бесплатан уз аутобуске излете и може се купити у винаријама и локалним туристичким организацијама“.


Вински пакети су програми са организованим превозом, лиценцираним водичима и Винским пасошем. Једнодневни пакети коштају од 800 до 1800 динара, у зависности од места поласка и изабране дестинације. Воз Романтика тога дана вози винске госте до Сремских Карловаца.


Партнери манифестације “Дан отворених винских подрума” су туристичке агенције “Магелан” и “Рубикон травел” које ће тим поводом организовати бројне излете и поласке ка винским регијама Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 27 мај 2015 22:23
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија