Кућа Добрих Вести

Login

Данас почиње летња туристичка сезона у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

skadarlijaaaaБЕОГРАД - Свечано отварање летње туристичке сезоне започеће данас у Скадарлији низом манифестација, најавила је Туристичка организација Београда.

 

Програм ће почети у 11.45 сати и одвијаће се на две локације у Скадарској улици - код Скадарлијске чесме и испред Куће Ђуре Јакшића, а први ће наступити Полицијски оркестар који ће у белим парадним униформама свирати песме о Београду.

 

Програм код Скадарлијске чесме ће водити глумац Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића, док ће глумац Бојан Хлишћ цитирати лирску верзију Кодекса о понашању у Скадарлији.

 

У улози скадарлијске даме наћи ће се глумица Љиљана Јакшић која ће рецитовати песме о Скадарлији, а глумица Марчела Франческо ће у улози Ђурине Миле, у пратњи Скадарлијског секстета певати неке од Ðуриних песама.

 

Присутнима ће се обратити директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, секретарка Секретаријата за привреду Тијана Маљковић и представници Општине Стари Град.

 

Част церемонијалног подизања Скадарлијске заставе ове године припашће једном од најстаријих скадарлијских угоститеља, власнику ресторана "Шешир мој" Влади Илићу, чиме ће сезона у Скадарлији бити свечано отворена.

 

Додела признања туристичког оскара "Златно туристичко срце југоисточне Европе", које организује SACEN International биће уприличено испред куће Ђуре Јакшића.

 

На тој локацији, у оквиру програма који ће водити глумица Вјера Мујовић, њена колегиница Рада Ђуричин ће рецитовати песме о Београду.

 

Глумци Милан Милосављевић у улози Бранислава Нушића и Милан Тубић у улози Ђуре Јакшиће ће на хумористичан начин као "инструктори боемије", објаснити публици како се уз домаћу ракију, вино и чувено "српско мезе" весели и лумпује уз тамбураше, како се наручују песме, како се пуна срца дочекује зора.

 

Уз њих, глумице Љиљана Јакшић и Марчела Франческо ће у улози скадарлијске даме и Ђурине Миле певати познате староградске песме, а у програму ће учествовати и културно уметничко друштво Талија које ће извести сплет староградских игара.

 

Организатори су око 13.30 сати планирали скадарлијско-туристичку лутрију, а свечани ручак за добитнике признања "Златно туристичко срце југоисточне Европе" биће организован у ресторану "Шешир мој".

 

У доњем делу Скадарске улице, биће организован уметничко-занатски комплекс Скадарлијски базар на тезгама ЈКП Градске пијаце које су уметници графита осликали симболима Скадарлије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 април 2015 23:05
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија