Кућа Добрих Вести

Login

Туристичке похвале за Београд стижу из Немачке

Оцените овај чланак
(2 гласова)

travelllllБЕОГРАД - У мартовском издању чувеног немачког магазина о путовањима "abenteuer und reisen" објављена је репортажа о Београду са серијом фотографија нашег града док се у туристичком магазину „Travelbook.de“ наводе препоруке и бројни разлози због којих се српска престоница мора посетити.


У "abenteuer und reisen" путописни новинар и фотограф Диетмар Денгер (Dietmar Denger) о Београду каже: Уметност је у Београду свуда: на фасадама, у парковима, па чак и на старој огради градилишта у улици Кнеза Михаила.“


„Париз има свој Монмартр, Беч свој Гризинг, Минхен свој Швабинг. Београдска стара боемска четврт се зове Скадарлија.“

Након боравка у нашој престоници новинарка Корнелија Томериус (Cornelia Tomerius) у магазину Travelbook.de наводи „9 довољно добрих разлога за путовање у Београд“.


Енергија, ноћни живот, људи, фестивали и догађаји, позиција града, кафеи и кафане, су нешто што је на новинарку овог туристичког магазина оставило најснажнији утисак.


„У баровима и клубовима се проводите као да сутра не постоји. Ова енергија се свуда може осетити. Она је заразна, инспиративна и чини да постанете толико зависни од ње да желите да можете да је понесете кући са собом.“


„Узвишења на којима је град утемељен пружају фантастичан поглед, поготово са видиковца Београдске тврђаве одакле град изгледа помало као Сан Франциско. А ту су и београдске реке: Дунав и Сава које као да заљубљено грле овај град..“, описује Корнелија.
Међу бројним догађајима и фестивалима у Београду, Корнелија издваја Београдски фестивал игре, Београдску недељу дизајна, Миксер фестивал, Београдску недељу моде, Џез фестивал.


„Некако, не знате шта је следеће што ће се догодити. Све опције су отворене и све је могуће. Пример је нови дистрикт „Београд на води“ који је као хамбуршки Hafen City у Србији..“ закључује Корнелија и каже: „Овако ће изгледати будућност Београда:


Оба чланка промовишу Београд непосредно пре почетка сајма туризма у Берлину ITB 2015 једног од највећих и најважнијих на свету, на ком ће и Туристичка организација Београда промовисати Београд.


Последњи пут измењено петак, 27 фебруар 2015 22:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија