Кућа Добрих Вести

Login

Београд међу топ 10 туристичких градова света за 2015

Оцените овај чланак
(1 Глас)

unnamedddddБЕОГРАД - Позната британска издавачка кућа Rough Guides сврстала је српску престоницу међу топ десет градова света за 2015. годину.


Након што се Србија нашла на листи најпожељнијих дестинација по избору Lonely Planet-a, други велики издавач туристичких водича, Rough Guides, одлучио је да наш главни град прогласи једним од 10 незаобилазних градова за наредну годину. Београд се налази на седмом месту листе, раме уз раме са Јоханесбургом, Малагом, Њу Орлеансом и Хамбургом.


„Изненађујуће, Београд је незаобилазна тачка на свакој туристичкој мапи Европе. Ово је град који се брзо мења - дуго запостављени крајеви као што је Савамала се поново рађају као места окупљања уметника, док сјајни нови барови и клубови настају у трошним, коцкастим зградама.“ – наводи се између осталог у образложењу.


Rough Guides је чувени британски издавач туристичких водича чије публикације покривају преко 200 дестинација и читане су широм света. Већина садржаја доступна је и у електронској форми на интернет презентацији.


Комплетну листу 10 незаобилазних градова у 2015. можете погледати на ОВОМ линку.

 

Српска престоница привукла и CNN


Србија све интересантија иностраним медијима, привукла је и познати CNN (Si-En-En), који у емисији „На путу“ (On the road) својим гледаоцима представља наш главни град.


Београд предочен као град који је истрајан, како да задржи историјска и културна обележја, али и упоран да се континуирано мења, приказан је у прилогу CNN-a из неколико перспектива, кроз три интервјуа.


Новинарка CNN-a, Паула Њутон, ауторка је прилог о Београду, који можете видети на следећем линку.

Извор: Кућа добрих вести

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 18 децембар 2014 22:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија