Кућа Добрих Вести

Login

Шест деценија београдског туризма

Оцените овај чланак
(2 гласова)

TOB1БЕОГРАД. - У оквиру манифестације Дани Београда, Туристичка организација Београда (ТОБ) обележава јубилеј - 60 година од оснивања свог правног претходника, Туристичког савеза Београда.

Тим поводом, испред Туристичко-информативног центра у Кнез Михаиловој улици отворена је изложба под називом „Београд град туризма - 60 година посвећености“.
Централна прослава организована је у Дому омладине Београда, у присуству представника туристичке привреде града, пословних сарадника и медија.
Сценски програм под називом „Кафе Београд“, састављен од текстова Милоша Црњанског, Моме Капора и Душка Радовића, познатих песама о Београду и филмске пројекције, на свечаности је изведен са циљем да се скрене пажња јавности на мноштво идеја, напора, посвећености и резултата значајних за стварање и обликовање данашње туристичке понуде Београда.
Изложба „Београд град туризма - 60 година посвећености кроз документа и фотографије, подсетник је на почетке и развој туризма српског главног града. Реализацију ове изложбе од 12 паноа постављених на отвореном простору испред Информативног центра Туристичке организације Београда помогло је ЈП Београдска тврђава, а поставка у најужем центру престонице трајаће до 22. априла.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 17 април 2014 23:20
Снежана Молдован

Рођена исте године кад је у СФРЈ направљен први „еурокрем“, cвесно и успешно одолевам трендовима, чврсто се држећи проверених вредности које немају „рок трајања“.
За више од две деценије рада у новинарству прошла сам „сито и решето“ – од „Вечерњих новости“, „Дуге“, „Радио ТВ ревије“, „Блица“, „Сведока“, бројних таблоида, глоси и бизнис магазина, новинске агенције, радио-станица и портала, до црногорског „Дана“ - јединог медија од ког се не „разводим“ већ деценију и по.
Смисао постојања – борба за истину и правду, проналажење зрнца доброг у свему, „билдовање“ позитивних особина код других, јер – „не дозволите да вам икада неко дође, а да не оде бољи и срећнији“ (Мајка Тереза).
Неизлечиво заљубљена у достигнућа Николе Тесле, Десанке Максимовић, Иве Андрића, Меше Селимовића, Матије Бећковића и Емира Кустурице. Дубоко уверена да у Србији постоје њихови достојни наследници, за којима с’ радошћу неуморно трагам.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија