Кућа Добрих Вести

Login

Симпозијум „World Minds“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

worldminds5656БЕОГРАД - Симпозијум „World Minds (http://www.worldminds.com) одржаће се сутра у Цириху.

 

„World Minds“ је непрофитна организација која од 2008. године повезује лидере у области иновација, науке, уметности и економије из читавог света.

 

 

Организација је усмерена на промоцију иновација којима се унапређује начин на који модерни свет функционише и фундаментално мења живот савременог човека.

 

 

У организацији, која окупља око 1.000 истакнутих интелектуалаца, чланство се остварује искључиво по позиву појединцима који су допринели развоју у овим областима. Њен оснивач, швајцарски писац и бизнисмен Ролф Добели, у свету је познат по књизи „Вештина јасног мишљења“ (The Art of Thinking Clearly), у којој говори о утицају глобалних промена на човека, узроцима систематских грешака у мишљењу и како да их избегнемо.

 

Наша председница Владе Србије,  Ана Брнабић говориће на овом чувеном симпозијуму, најављено је из Владе Србије.

 

На симпозијуму ће говорити и оснивач ове организације Ролф Добели.

 

Међу најеминентнијим члановима „World Minds“ су добитник Нобелове награде за хемију Курт Витрих, филозоф и предавач на London School of Economics Џон Греј, директор центра у берлинском Макс Планк Институту Герд Гигеренцер, економиста Пол Ромер и други. На прошлогодишњем симпозијуму „World Minds“ говорио је тадашњи председник Владе Александар Вучић, док је Ана Брнабић учествовала као министарка државне управе и локалне самоуправе.

 

Овом приликом, председница Владе Србије Ана Брнабић састаће се са председницом Швајцарске Конфедерације Дорис Лојтард, која је уједно министарка за животну средину, саобраћај, енергетику и комуникације и потпредседница Савезног већа. Брнабић и Лојтард разговараће о унапређењу политичке и економске сарадње две земље, као и даљој сарадњи у области система дуалног образовања и дигитализације. 

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 06 децембар 2017 13:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија